Mikkey Dee om nya jobbet: ”Det kunde inte bli bättre”

avLinn Elmervik

Tacksam över att bli en del av Scorpions

1 av 5
Mikkey Dee

När Lemmy Kilmister dog stod Mikkey Dee, 52, plötsligt utan band.

Nu berättar den svenske hårdrockstrummisen om vägen till det nya jobbet i Scorpions.

– När Lemmy så tråkigt gick bort för snart ett år sedan tänkte jag, vad ska man göra? Vad passar jag in någonstans? säger han.

Mikkey Dee ersätter Scorpions tidigare medlem James Kottak, meddelade bandet på Facebook under tisdagen.

Men den svenske hårdrockstrummisen, som turnerat med gruppen sedan i mars, har känt till sitt nya jobblängre än så.

– Vi har vetat det lite längre men väntat med den officiella grejen. Men det bestämdes nyligen, man måste spela ihop sig och se att allt funkar. Det är mycket som ska stämma. Själva trummandet är ju en självklarhet men jag ska ju in i en ny familj och de ska ha en ny familjemedlem, säger han på telefon från Chile där Scorpions befinner sig på turné.

”Har blivit en ny energi”

Att bli en permanent medlem i Scorpions har varit en naturlig process.

– Vi har gjort Nordamerika, Centralamerika och Europa och nu är vi snart färdiga med Sydamerika. Vi har hunnit med mycket. Det har varit så naturligt. Jag känner ju att jag ger Scorpions någonting och de tycker att jag gör det. Det har blivit en ny energi. En ny motor i bilen som man säger.

Mikkey Dee har spelat med Motörhead sedan 1992, men bandet lades ner efter Lemmy Kilmisters död den 28 december förra året.

– När Lemmy nu så tråkigt gick bort för snart ett år sedan så tänkte jag, vad ska man göra? Vad passar jag in någonstans? Det var så lång tid med det bandet, nästan 25 år. Det är som att ha varit gift i 25 år och så ska man ut och börja dejta igen, säger han.

”Kunde inte bli bättre”

Nu är Mikkey Dee stolt och tacksam över det nya uppdraget.

– Det kunde inte blir bättre än med de här nya gubbarna. Vi har känt varandra i många år. Jag är jättetacksam för att jag har blivit så väl emottagen av både Scorpions som band, crew och fans, säger han.

Med det sagt har det inte varit enkelt att etablera sig i en helt ny grupp.

– Det är både en annan musik och ett annat tänk i spelet. Det har varit en jätteutmaning. På många sätt kanske det är enkelt om man bara vill hoppa in och bli någon slags jävla ersättare. Men tricket är ju att tillföra någonting. Det ingen lätt match, men jag visste inte att min hjärna fungerade så bra som den gör.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mikkey Dee

Scorpions

Motörhead