Familjens tuffa beslut vid sjukhussängen

Stängde av Luke Perrys livsuppehållande åtgärder

avAlex Hartelius

Publicerad:

Luke Perry återhämtade sig aldrig från stroken han drabbades av förra veckan.

Nu kommer nya uppgifter om att det var familjen som tog beslutet att stänga av de livsuppehållande åtgärderna.

Perry blev 52 år gammal.

”Beverly Hills”-skådspelaren Luke Perry dog under måndagen på på S:t Josephs hospital i Burbank, Kalifornien, efter att förra veckan ha drabbats av en stroke i sitt hem.

Enligt representanter till skådespelaren ska läkarna ha hållit honom nedsövd i hopp om att hjärnan skulle återhämta sig inom de närmsta 48 timmarna.

Men stjärnan tillfrisknade aldrig – och nu kommer nya uppgifter om att det var familjen som fattade det tuffa beslutet att stänga av de livsuppehållande åtgärderna. Detta uppger Us Weekly enligt sajten Inquisitr.

Vid dödstillfället var Luke Perry omgiven av barnen Jack och Sophie, fästmön Wendy Madison Bauer, exfrun Minnie Sharp, hans mamma och syskon.

Hyllas världen över

Luke Perry är främst känd för rollen som Dylan McKay i 1990-talsserien ”Beverly Hills 90210”. Men han har även medverkat i flera andra filmer och tv-serier. Senast spelade han rollen Archies pappa, Fred Andrews i Netflix-serien ”Riverdale”.

Så väl gamla som nya vänner och kollegor har hyllat Luke Perry efter hans död. De svenska skådespelarna Olle Sarri och Alexander Karim, som spelade med Luke Perry i filmen ”Äntligen midsommar”, beskrev honom som en ”genomproffsig” och ”reko” kille.

– Det är inte floskler. Han var verkligen en otroligt fin människa med fötterna på jorden och man kände inte av att han varit med i en av tv-historiens största serier. Han behandlade alla väldigt väl, säger Alexander Karim.

1 av 4 | Foto: REX
Luke Perry och fästmön Wendy Madison Bauer.

Nära vännen Shannen Doherty har också delat med sig av sin sorg. Hon spelade rollen som Brenda i ”Beverly Hills” och utgjorde tillsammans med Luke Perrys karaktär Dylan ett av 90-talets hetaste kärlekspar i tv.

”Jag kämpar med denna förlust och har svårt att hantera mina tankar. Men, mina tankar går till hans familj och vänner som blev välsignade av hans ljus i deras (och mitt) liv. Att bearbeta detta är omöjligt just nu”, skriver hon på Instagram.

Dottern flög hem från Malawi

Dottern Sophie Perry, 18, befann sig i Malawi när hon nåddes av beskedet att hennes pappa drabbats av en stroke. Hon flög hem direkt för att kunna vara vid hans och familjens sida.

I ett känslosamt instagraminlägg delade hon med sig av sorgen och tackade för all kärlek som hon och familjen fått det senaste dygnet.

”Jag vet inte riktigt vad jag ska säga eller göra i den här situationen, det är något som man aldrig får lära sig att hantera, särskilt inte när det sker i offentligheten”, skriver hon.

Luke Perry fick barnen Sophie och Jack Perry tillsammans med skådespelerskan Minnie Sharp.

Barnen ärver tillgångarna efter hans död.

Perry blev 52 år.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM