Lill-Babs beundrare renoverade – då gick allt snett

1 av 4
NÖJE

Lill-Babs manliga beundrare har försökt hjälpa henne att renovera.

I stället har de bara ställt till det.

I ”Anders knackar på” reder Anders Öfvergård upp kaoset.

– Det kanske är bättre att hon bjuder dem på kaffe och bulle i stället för att de ska laga nåt med tejp och PET-flaska, säger tv-snickaren.

När någonting gått sönder i Barbro ”Lill-Babs” Svenssons, 79, hus i Järvsö har tjänstvilliga beundrare kommit till hennes undsättning.

Med blandade framgångar.

De manliga vännerna och grannarna har snarare stjälpt än hjälpt i sin iver att underlätta tillvaron för den folkkära artisten.

När Anders Öfvergård, 50, besöker Lill-Babs i premiären av ”Anders knackar på” hittar han många fel och brister i renoveringsjobben de gjort.

– Barbro är ju så otroligt härlig så uppe i Järvsö är det rätt många som vill hjälpa henne när nånting går sönder. Men ibland kanske det är så att de hellre vill hjälpa till än att de vet vad de gör. Det är lite farbröder som springer runt där och de vill så gärna hjälpa till, men det kan också bli fel, säger Anders Öfvergård till Nöjesbladet.

”Barbro kan inte säga nej”

Han tycker att Lill-Babs borde hindra männen från att härja fritt. I stället borde hon nöja sig med att bjuda dem på fika.

– Vi pratade om att ibland är det kanske bättre att hon bjuder dem på kaffe och bulle i stället för att de ska försöka laga någonting med tejp och nån gammal PET-flaska. Barbro är så snäll så hon kan inte säga nej.

Men Lill-Babs själv håller inte med. I stället vill hon hylla sina vänner och bekanta som hjälpt till.

– När nöden var som störst hjälpte mina vänner och släktingar mig. Det är fantastiskt att ha sådana vänner och grannar. Ola min vän jobbade dag och natt med teamet i programmet. Han är en pärla, säger hon.

Lill-Babs försvarar vännerna

Anders tyckte kanske inte att du skulle fortsätta ta hjälp av dem. Kommer du inte att följa hans råd?

– Nej, det sa han inte. Ingen skugga ska falla över dem.

Däremot är hon tacksam över att Anders Öfvergård korrigerade felen.

– Han ser på en gång vad som behöver göras, det är så fantastiskt. Jag är så glad. Vilken lycka att få hans hjälp, säger hon.

”Anders knackar på” har premiär den 22 januari klockan 20 i TV4.

Melodifestivalens största nakenchocker 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM