Ann-Louise Hanson var otrogen mot Bruno Glenmark

NÖJE

Hon var redan förlovad med Bruno Glenmark.

Då förälskade sig Ann-Louise Hanson i en spansk dansare och drog till Madrid.

I ”Stjärnorna på slottet” berättar sångerskan för första gången om otrohetsaffären.

– Jag har känt väldigt mycket skuld, säger hon till Nöjesbladet.

Ann-Louise Hanson, 73, har inte vågat berätta på 50 år.

I kvällens avsnitt av ”Stjärnorna på slottet” delade hon för första gången med sig av otrohetsaffären som kunde ha förändrat hennes liv.

Året var 1964 när hon lyckligt förlovad med maken och musikern Bruno Glenmark, 79, åkte till Göteborg för att spela i en revy. Där träffade hon den spanske dansaren – och föll pladask. Det dröjde inte länge innan Ann-Louise Hanson och mannen hade inlett en relation.

– Jag kastades in i det, bröt förlovningen och stack iväg till Madrid, säger hon.

Den folkkära sångerskan planerade ett liv tillsammans med mannen och hans familj. Men väl i Madrid började glöden falna.

– Pappan var psykiskt sjuk. Han hade varit med i spanska inbördeskriget och suttit i fängelse och hade tagit skada av det. Det var fruktansvärt obehagligt, jag kände mig inte bekväm. Mamman var snäll, men systern gillade mig inte alls. Plötsligt kände jag: jag passar inte in i den här familjen, såhär kan inte jag leva.

”Hade kunnat bli så eländigt”

Ann-Louise Hanson sa till sin nyfunna kärlek att hon skulle åka hem till Sverige och hälsa på. Men hon kom aldrig tillbaka.

När hon landade på Arlanda väntade Bruno på henne.

– Vi hade inte ens pratat om att jag skulle komma, men han hade ju pratat med mina föräldrar.

Sedan dess har Ann-Louise och Bruno hållit ihop. I år har de varit gifta i 52 år.

– Men mitt liv hade kunnat bli så eländigt. Att det vände till det som det är i dag är en som en saga. Jag har ju tänkt på hur det kunde ha blivit, säger hon.

”Har varit ett trauma”

Trots att hennes fästman var förlåtande har Ann-Louise Hanson aldrig pratat öppet om det som hände. I stället har hon skämts.

– Jag har känt väldigt mycket skuld. Men jag är inte ensam om det längre och en såhär historia är det väl många som varit med om, men man pratar inte om det. För mig var det en stor katastrof. Det har varit ett trauma, säger hon.

Inte ens i sin och Bruno Glenmarks nysläppta bok ”Kärlekens miljonär” vågade Ann-Louise Hanson berätta. Men under inspelningarna av ”Stjärnorna på slottet” bestämde hon sig.

– På min dag tog jag producenten in i ett rum och sa: jag känner att jag vågar berätta det här. Det kändes plötsligt rätt, därför blev det så. Jag kände mig hemma och var i ett vänligt lag.

Nu har du och Bruno varit gifta i över 50 år. Hur håller man kärleken vid liv så länge?

– Ja du, det är många som frågar...Man har en ömsesidig förståelse för varandras fel och brister, och man kan ha överseende med dem. Vi har samma humor och samma intressen...Vi älskar barn, familj och musik. Vi har mycket gemensamt.

”Stjärnorna på slottet” sänds på lördagar i SVT1.

Det här är årets upplaga av "Stjärnorna på slottet" 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM