Jessica Almenäs

Almenäs: ”Folk som inte vaccinerar barnen är idioter”

Rasar mot vaccinvägrare

Av: 

Louise Åström

NÖJE

Ett mässlingsutbrott har pågått i Sverige under vintern.

På Elle-galans röda matta ger Jessica Almenäs vaccinvägrarna hård kritik.

– Att de tar beslutet för sina ungar tycker jag är skamligt, säger hon.

Programledaren Jessica Almenäs har flera gånger skrivit på bloggen om hur viktigt hon anser att det är att personer väljer att vaccinera sina barn. På Elle-galans röda matta ryter hon ifrån ordentligt.

– Jag är väldigt engagerad i den här frågan. Jag tycker att folk som inte vaccinerar sina barn är idioter och det står jag för. Framför allt när det gäller MPR-vaccinet. Det är inte bara föräldrarna själva det handlar om. Att de tar beslutet för sina ungar tycker jag är skamligt. Att de sätter andras barn och andra ovaccinerade i fara är förfärligt. Det borde vara lag på att man måste vaccinera sig enligt vaccinationsprogrammet, säger hon.

”Blir upprörd”

I början av december upptäcktes ett fall av mässling i Göteborg. Sedan dess har minst 12 personer smittats, bland annat av sjukhusets personal som inte varit vaccinerade. Det faktum att ett mässlingsutbrott pågått i Sverige under vintern får Almenäs att bli extra ilsken.

– Du märker ju att jag blir lite upprörd. Jag blir väldigt provocerad av det faktiskt. Jag tycker att det är viktigt att vi som har en röst och stora kanaler på sociala medier använder det för att försöka inspirera människor till att vaccinera sina barn.

Vad har du fått för respons på dina åsikter? Är folk för eller emot dig?

– Både och. Väldigt många är med mig såklart. Sedan finns det också dem som propagerar för annat som är vetenskapsresistenta skulle jag säga och tycker att man ska googla till sig all kunskap som finns på nätet istället.

Vad säger du till dem då?

– Jag försöker argumentera lugnt och sansat men tillslut känner man att det inte är någon vits.

”Sover ingenting”

Almenäs besökte galan tillsammans med sin sambo, handbollsspelaren Patrik Fahlgren. Paret är småbarnföräldrar. I juli födde Almenäs en son.

– Vi sover ingenting. Vi kämpar kan man säga men då kanske man uppskattar en kväll då vi kan gå på fest tillsammans, ha barnvakt och slappna av, säger Almenäs.

– Det är lite sömn och mycket glädje, säger Fahlgren.

Paret har valt att använda sig av en nanny för att få kvällen att gå ihop.

– Det är tur det. Det är guds uppfinning till småbarnsföräldrar, säger Almenäs.

ANNONS

Ellos erbjuder 30% rabatt* på dyraste varan, gäller på fler än 500 varumärken. Din kod: 455709

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Almenäs: ”Det blir mycket könsord”

ÄMNEN I ARTIKELN

Jessica Almenäs

Patrik Fahlgren

Mässling