Klick!

Storrikingen Spacey är ”orolig” – över pengar

Av: 

Andreas Hansson

NÖJE

Därför tittar stjärnskådisen oroligt i plånboken

Ka-ching.

Storskådisen Kevin Spacey kan skratta hela vägen till banken.

Nu avslöjar han att han ändå ständigt oroar sig över pengar.

Han ryktas tjäna 4,2 miljoner per avsnitt av ”House of cards”.

Bara på seriens andra säsong – med 13 avsnitt – blir det 55 miljoner kronor.

Men Kevin Spacey, 55, tittar ändå oroligt på kontoutdragen.

– Jag oroar mig fortfarande om pengar. Jag växte upp i en blygsam medelklassfamilj. Det var min mamma som drog in pengar till brödfödan, pappa var ofta arbetslös. Jag såg hur svårt det var och vad det gjorde med honom. Jag bestämde mig för att inte bli sådan själv, säger han enligt Female first.

Hatar ”belåten”

Spacey har också gjort succé i storfilmer som ”American Beauty” och ”L.A. Konfidentiellt”. Vid sidan av skådespelarkarriären har han gjort sig känd för sin frispråkighet. Han har öppet stöttat Bill Clinton och demokraterna, lett Nobels fredsprisgala och protesterat öppet mot den vitryska presidenten Alexander Lukashenko.

– Folk som är övernöjda med sig själva är riktigt jävla tråkiga. Det värsta ordet som finns är ”belåten”. Jag är inte belåten för jag har ett syfte med mitt liv, säger han till brittiska GQ.

”Vill inte leva så”

I mars är han aktuell med enmansshowen ”Clarence Darrow” om människorättshjälte med samma namn, i London. Föreställning som gjorde succé under sin första runda i den brittiska huvudstaden i somras.

– När jag drog till London tyckte folk att jag var skogstokig. Varför inte sitta vid en pool i Bevery Hills och casha in royaltycheckar. Jag vill inte leva så.

ANNONS EXTERN LÄNK

20% på nästan allt för alla club Lyko medlemmar! Gå med i klubben & handla här

Lyko SE

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!