”Hittade varandra i fiaskoångesten”

avHelena Trus

NÖJE

Renée Nyberg om nya showen i TV4 och att jobba med maken igen

1 av 5
Nygammal arbetsplats. Renée Nyberg återvänder till TV4 där hon debuterade en gång i tiden. ”De är ett bra gäng”, säger hon.

De blev kära i varandra under TV3-fiaskot.

Efter 18 år på skilda kanaler är tv-paret David Hellenius och Renée Nyberg öppna för att programleda tillsammans igen.

- Vi måste ju tänka på äktenskapet, säger hon om TV4-värvningen.

Hon debuterade som programledare på TV4:s nyheter på 90-talet.

Efter 18 år som TV3:s mest profilerade programledare har Renée Nyberg, 48, värvats tillbaka till TV4.

Och hennes första program i kanalen blir ”Bytt är bytt” tillsammans med experten Karin Laserow, där deltagarna ska tävla i att lista ut värden på olika antika föremål.

Väldigt morgontrött

- Jag hamnade direkt i spelet och blev chockad över vad saker är värda. Det här programmet passade bra i tiden, som gick snabbt att spela in och som kunde gå direkt i rutan i september, säger Renée Nyberg.

När jag hörde om ditt första program blev jag lite förvånad. Jag trodde att de skulle sätta dig i typ ”Nyhetsmorgon” ...

- Ja, men det finns ett problem ... Jag är så morgontrött, jag skulle inte fungera då. Jag är så imponerad av alla de som klarar av det. Men det kan ju ändå bli så i framtiden, ”Nyhetsmorgon” går ju på helgerna också. Jag har förhoppningen att jag också kommer att göra dokumentära program. Det har jag alltid brunnit för.

”Extremt proffsiga”

Jag trodde också att TV4 skulle ge dig en egen show ...

- Jag kan inte säga mer än att det kommer nya program jag ska göra till våren ...

Varför lämnade du TV3 just i våras efter 18 år?

- Det var många olika anledningar. TV4 har frågat mig till och från i sex år och jag behövde ny kraft och ny energi. Sedan ska jag inte sticka under stol med att tv-marknaden har förändrats och det drabbar de mindre kanalerna hårdare. Det är klart att tittarsiffrorna har en stor betydelse. TV4 har ett helhetstänk, är ett bra gäng och det är klart att jag har märkt där hemma att David trivs. Det känns som en ära att få jobba med det extremt proffsiga stallet på kanalen.

Möttes i fiasko

Så, kommer du och din man David Hellenius att göra program ihop igen?

- Det kan bli så, och är det rätt sammanhang så absolut. TV4 ville att vi skulle göra ”Kändisdjungeln” ihop, och det var ju tur att det inte blev så... Vi gjorde ju ”Slussen” ihop på TV3 i början av 2000-talet och det blev ju ett fiasko. Och jag brukar säga att det är Davids fel, vi hade olika syn på programmet (skratt). Men det var ju i fiasko­ångesten som jag och David hittade varandra ... Om vi ska göra något ihop är det klart att vi måste tänka igenom det med tanke på äktenskapet. Det kanske är risken om vi skulle göra något ihop igen, det kanske blir omvänt, om det blir succé så separerar vi (skratt).

Det här är Renée

Namn: Renée Nyberg. Ålder: 48. Bor: Stockholm. Familj: Maken David Hellenius och barnen Emma, Tom och Leo. Inkomst: 1 748 000 kronor, inkomstår 2012. Aktuell: Som ny TV4-profil och programmet ”Bytt är bytt” - ett tävlingsprogram om antikviteter. Vinsten är en halv miljon kronor. Renée Nyberg har själv ett intresse för antikviteter. På 90-talet drev hon en antikbutik på Södermalm i Stockholm. Programmet startar i den 25 september Karriär: Nyberg har tidigare lett program som ”Bygg­fällan”, ”Blåsningen”, ”Cirkus Zlatan”, ”Nyberg & Törnblom”, ”45 minuter” och ”Slussen”.