Benny Andersson kan förlora körkortet

Uppdaterad 2015-03-13 | Publicerad 2015-03-12

Legendaren körde för fort – överklagar beslutet

Benny Andersson stoppades av polisen för fortkörning.

Nu riskerar han att bli av med körkortet.

”Jag har haft körkort i 50 år och har aldrig tidigare varnats” skriver han i ett överklagande till Förvaltningsrätten.

Det var den 4 december i fjol som Benny Andersson, 68, stoppades av polis i Enköpingstrakten. Han körde då i 138 kilometer i timmen på motorväg med 110-gräns. Nu återkallas hans körkort av Transportstyrelsen, något som Andersson överklagar i en skrivelse till Förvaltningsrätten i Stockholm.

Vill dra in körkortet

Benny Andersson har blivit bötfälld för fortkörning vid två tillfällen under 2013, vilket också är ett av skälen till att Transportstyrelsen nu vill dra in körkortet. I augusti 2013 körde han i 114 km/h på 90-väg och två månader senare i 47 km/h där det var 30-gräns.

Anderssons ombud skriver att musikerlegenden behöver körkortet på grund av många resor i jobbet och att det gått lång tid sedan den senaste förseelsen.

”Jag har aldrig tidigare varnats eller varit föremål för körkortsindragning. Jag har haft körkort i cirka 50 år och använder min bil dagligen.” skriver Andersson själv i ett yttrande.

Inget beslut fattat

Han yrkar nu på att få behålla körkortet, alternativt att klara sig med en varning. Transportstyrelsen anser att Förvaltningsrätten ska avslå överklagandet, något beslut har ännu inte fattats av domstolen.

Benny Andersson har avböjt att kommentera händelsen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln