Nöje

Hasse Wallman död efter ridolycka

Av: 

Torbjörn Ek

Matias Rankinen

NÖJE

Nöjesprofilen Hasse Wallman är död.

Han dog i måndags i sviterna efter en ridolycka.

Hasse Wallman blev 78 år gammal.

I fredags var nöjesprofilen med om en ridolycka. Hans skador blev så svåra att läkarna inte lyckades rädda hans liv. Hasse Wallman vaknade aldrig upp igen efter olyckan och i måndags somnade han in, enligt ett pressmeddelande.

– Han gick bort genom att göra det han älskade absolut mest, och det var att rida på sina hästar. Det var en otroligt oturlig olycka, säger Mikael Gordon Solfors, som jobbade med Hasse Wallman och stod honom nära, till Nöjesbladet.

Det är inte helt klart hur olyckan gick till, enligt Mikael Gordon Solfors.

– Det tillkallades hjälp ganska omgående, det var nära hemmet, ambulansen gick till Karolinska, säger han.

Nu sörjer han sin mentor.

– Jag tror inte det finns någon som har betytt så mycket för svensk nöjesindustri som Hasse Wallman. Hans förmåga att komma på nya koncept, hans förmåga att tro på unga artister hans förmåga att hela tiden vilja flytta på positioner för vad som är möjligt, säger han.

”En otrolig entrepenör”

Stora delar av Nöjessverige sörjer nu Hasse Wallman.

– En stor man i NöjesSverige har gått bort. R.I.P. Hasse Wallman. En otrolig entrepenör och eldsjäl. Mycket saknad. Fick arbeta med honom under de första åren som musiker på China Teatern och Engelen, skriver artisten Robert Wells på Facebook.

Hasse Wallman grundade Wallmans nöjen för mer än 50 år sedan. Han var med och introducerade Beatles för den svenska publiken genom att arrangera en konsert med den brittiska succégruppen 1963 på Kungliga Tennishallen under deras första Sverigebesök.

Han har stått bakom musikaluppsättningar som ”Cats”, ”West Side Story”, ”Annie get your gun”, ”Grease”, ”Hair” och ”Gökboet”.

Fick Guldmasken

1991 belönades han med en Guldmask för sina insatser i nöjesvärlden och samma år drog han igång sitt koncept med krogshow där serveringspersonalen också står för underhållningen på Wallmans salonger (numera Wallmans) och Golden Hits i Stockholm, ett koncept som sedan etablerats på flera ställen i Sverige och runt om i Europa.

– Hasse lämnar en stor tomhet efter sig och den enda trösten jag har är att jag vet att i himlen kommer änglarna att både dansa, sjunga och servera i bästa möjliga regi. Vila i frid världens bästa Hasse du är redan både saknad, älskad och för evigt applåderad, säger vännen och kollegan Mikael Gordon Solfors i ett pressmeddelande.

Hasse Wallmans närmaste fanns med honom när han igår somnade in. Han sörjs närmast av sin fru och sina två barn med familjer.

ANNONS

Spana in Cerveras rea-sortiment online och klicka hem dina favoriter innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje