Det bästa från modeveckan dag 3

NÖJE

Säsongens stora modehändelse är här, Stockholm Fashion Week. Här kan du njuta av det svenska modet för våren 2015 ”front row”. Bildspelen uppdateras löpande. Spana även in streetstyle, backstagereportage och filmklipp.

1 av 8

Ida Klamborn vårmode 2015

– Modeveckans sista visning var en riktig höjdpunkt! Ida  Klamborn hade än en gång livemusik under visningen som verkligen lyfte atmosfären i Båthall 1. Kollektionen var otvivelaktigt Ida, med tydliga kännetecken från förra säsongens former och skärningar men i en ljusare färgskala. Vitt var basfärgen med inslag av orange, rosa och röda blomtryck, säger moderedaktör  Beatrice Trodden.

1 av 8

Erik Bjerkesjö vårmode 2015

– Ett liveband med rånarluvor satte stämningen när hyllade Erik Bjerkesjö visade för andra gången i Stockholm. Kollektionen "Storm within" var inspirerad av strandliv och vattensport och han mixade som vanligt det dressade med sportiga influenser och en androgyn touch. Kläderna var handgjorda av Erik, hans mamma och utvalda skräddare i Italien och mönstret handmålat av Erik som ett sätt att få ut sina känslor och gick i passionens färg rött. Modellerna hade vita streck på kinderna som skulle likna solskyddsfaktor innan den smörjts ut, badmössor i läder och inför finalen hade de dränkts i vatten. På frågan hur Erik Bjerkesjö-mannen ss15 är svarade han "Blöt". Vi vill lägga till "Het!". Och väldigt välklädd, säger modereporter Anna Flytström.

1 av 7

Caroline Kummelstedt vårmode 2015

– Det var blinkande strobljus och konformade hästsvansar hos Caroline Kummelstedt när hon visade sin vår/sommarkollektion. För säsonger såg vi ovanligt mycket tjocka tröjor och jackor, men det är en trend som setts de senaste sommarsäsongerna hos många designers. En reflektion av när kläderna faktiskt blir tillgängliga i butiken, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 9

Menckel vårmode 2015

– Catwalken hos Menckel matchade det flammiga pastellmönstret som stora delar av kollektionen var gjord i. Men det var de enklare stilarna som kändes starkast, med inspirationen från herrskjortor och med långa längder, säger moderedaktör  Beatrice Trodden.

1 av 11

AltewaiSaome vårmode 2015

– Det var mycket raka linjer från AltewaiSaome denna säsong, där färgskalan gick i blått, vitt, rosa, svarta och orange toner. Vi såg breda ränder och vackert utsmyckade detaljer på plaggen. Min favorit var detaljen i den sneda snörningen av skärpen, säger moderedaktör Beatrice Trodden

1 av 6

Maria Nilsdotter våren 2015

– Maria Nilsdotters nya kollektion ”4 Moons” är inspirerad av färgerna och formerna på rymdbilder från NASA. Hon har jobbat mycket med söderhavspärlor och en stor favorit är knogjärnsringen med fyra pärlor som symboliserar fyra av Jupiters månar. Men hon har även kvar sina typiska djurmotiv i form av klor och björntassar. Rymdens stjärnor och jordens djurliv kan vid första anblick tyckas långt isär - men samma former går igen och många av våra stjärnbilder är uppkallade efter djur, säger  modereporter Anna Flytström.

1 av 13

Textilhögskolan vårmode 2015

– Det är alltid kul att se när textilhögskolan visar upp sina fina alster. Man får se så mycket kreativitet från alla designers som verkligen vågar ta ut det i svängarna. Lindex pris gick till en otroligt värdig vinnare, Linda Dekhla som skapat otroligt snygga ribbstickade kreationer med intressanta former. Andra märkvärda designers var Karin Mellqvist, Anna Johansson, Johanna Karlsson och Hanna  Freese,säger moderedaktör Beatrice Trodden.

Theyouway.com Foto: Kristian Löveborg

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode