Veckofinalen: Marcus kvar trots sågning

NÖJE

Nollad av jurun omtyckt av publiken

I söndagens veckofinal var det fyra platser på Fame Factory som stod på spel. Marcus Öhrn klarade sig kvar efter att ha fått noll poäng av juryn och en rejäl sågning av ”Pling” Forsman

– Han borde satsa på att gå till replokalen, sa Pling

Foto: strix
Marcus kämpade och klarade sig kvar.

Mycket stod på spel denna veckofinal. För Maja Gullstrand och Carola Szücs gällde det att revanschera sig och ta sig in på skolan igen.

De nya sökande, Andreas Wistrand, Anders Nystedt och Marcus Öhrn kämpade för att få börja på Fame Factory, som de tidigare bara sett på TV.

Efter Marcus framförande av ”När veckan är slut” fick han tuff kritik från jurymedlemmen Ingela ”Pling” Forsman.

– Han ser ut som Thåström, låter som Gessle, vill väldigt mycket, hoppar och skuttar, men det räcker inte riktigt till för han har inte rösten. Istället för att ses i baren (som är en rad i sångtexten) så borde han satsa på att gå till replokalen, sa ”Pling”

Stor skjortärmsdramatik

Efter juryomröstningen stod det klart att Marcus med noll poäng och Skaras egen Anders Nystedt som fått 20 poäng kommit sist. De fick sjunga sina extranummer för att försöka komma in på skolan.

Anders framförde Robbie Williams-låten ”Angels” medan Marcus återupplivade Magnus Ugglas ”Astrologen”.

Marcus fysiska utspel med räder upp bland publiken och yviga gester verkade ge resultat, trots Ingelas tidigare kritik.

Med 55 procent mot Anders 45 tog Marcus en plats på skolan, tillsammans med Carola, Maja och Andreas.

Andreas kvällens segrare

Kvällens stora segrare blev Andreas Wistrand som tog hem veckofinalen med låten ”Every step of the way”. Jurymedlemmen Anders Ohlsson från P3 var lyrisk efter Andreas framträdande och dessutom helt övertygad om att Andreas kommer att tilltala hela gay-Sverige.

– Jag gillar att försöka nå så bred publik som möjligt sa Andreas som lyckats slå de andra, inklusive de betydligt mer rutinerade eleverna Carola och Maja.

Resultatet i veckofinalen

För medlemmar i Fameklubben

Jurymedlemmarna

Stefan Tyrving