Politiker stämmer Sacha Baron Cohen på miljardbelopp efter pedofilpåhopp

1 av 2 | Foto: Richard Shotwell
Sasha Baron Cohen.

avMathilde Albinsson

NÖJE

Sacha Baron Cohens nya tv-serie ”Who is America?” hamnade i blåsväder redan innan den hade premiär.

Nu gör politikern Roy Moore allvar av sitt tidigare hot.

Han stämmer komikern på 95 miljoner dollar.

Komikern och skådespelaren Sacha Baron Cohen, 46, känd för sina rollfigurer Ali G, Borat och Bruno, har lurat flera kända amerikanska politiker på såväl topp- som lokalnivå att ställa upp på fejkade intervjuer.

Han har, förklädd till skruvade och kryddade karaktärer, träffat Sarah Palin, Dick Cheney och Roy Moore. I sin intervju med Dick Cheney fick han den före detta vicepresidenten att signera ett verktyg för skendränkning. Tv-serien beskrivs som politisk satir, men har fått flera av de medverkande att se rött.

Roy Moore hotade att stämma Sacha Baron Cohen redan innan serien ens haft premiär.

Stämmer Showtime och CBS

Nu gör han allvar av hotet och stämmer tillsammans med sin hustru Baron Cohen, betal-tv-kanalen Showtime samt tv-bolaget CBS, för att ha framställt politikern och den tidigare chefsdomaren som pedofil.

I inslaget spelar Sacha Baron Cohen Erran Morad, en israelisk anti-terrorexpert och militär, som demonstrerar en ny sorts teknik för Roy Moore. Han visar en apparat som ska kunna upptäcka en viss sorts enzym som pedofiler utsöndrar.

När han viftar med apparaten framför Roy Moore larmar den högt. Moore finner situationen föga roande.

Informella beskyllningar om sexuella övergrepp cirkulerade runt Moore under valkampanjen till den amerikanska senaten. Tre kvinnor uppgav att han hade sexuellt överfallit dem när de var 14, 16 och 28 år gamla. Moore nekade till anklagelserna och stöttades av Trump en vecka före valet.

Vill ha 95 miljoner

Enligt stämningsansökan, som TMZ tagit del av, ska intervjun ha ägt rum under falska premisser. Paret Moore hävdar att de aldrig skulle tackat ja till intervjun eller skriva under något papper om de hade vetat det egentliga syftet med mötet.

De menar också att Baron Cohens försök att framställa Moore som sexförbrytare har skadat hans rykte allvarligt, orsakat emotionell stress och ekonomisk skada.

Paret Moore stämmer Baron Cohen på minst 95 miljoner dollar.

Tre skandaler i nöjesvärlden 2018 01:01
ARTIKELN HANDLAR OM