Därför höll Anna Anka nya kärleken hemlig

Av: Jakob Meijer, Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Anna Anka var länge hemlighetsfull med sin nye pojkvän.

Men i ”Svenska Hollywoodfruar” får tittarna stifta bekantskap med 19 år yngre David Johansson.

– Anledningen varför jag dolde honom var att det vi hade är så fint och jag ville faktiskt inte dela med mig det till någon annan, säger hon till Nöjesbladet.

Anna Anka, 47, gör en färgsprakande comeback i ”Svenska Hollywoodfruar”. Hennes återkomst kommer innebära ett lyft för serien, tror tv-profilen själv.

– Jag lämnade med en succé på över 1,2 miljoner tittare. Jag har inte sett ett enda papper som visar att de har kommit upp i de tittarsiffrorna, säger Anna Anka när Nöjesbladet möter henne på en press-träff, och hävdar att hon fått frågan år efter år att komma tillbaka till programmet.

– Tydligen är det något de saknar.

Anna Anka skakade om tv-tittarna i ”Svenska Hollywoodfruar” med sin frispråkighet och sitt lyxliv. Hon hamnade bland annat i blåsväder när hon tyckte till om en hustrus skyldigheter gentemot sin man.

”Om din man vill ha att du suger av honom varje morgon det första han gör när han vaknar ja då får du ställa upp på det som fru”, sa hon då.

Visar upp nye pojkvännen

Hon har tidigare förklarat sin medverkan som ett misstag. Nio år har gått sedan dess. När hon nu återigen är aktuell i TV3-serien är hon beredd att ta revansch och visa upp en nyanserad sida av sig själv – samt sin pojkvän.

– Den här gången får ni komma in på djupet i mitt liv på ett helt nytt sätt. Jag kommer in och visar starka sidor med ärlighet. Jag är inte snäll alltid. Jag är inte elak hela tiden. Jag är bara en människa. Är det någon som är elak mot mig, så kommer mina klor fram. Är du snäll mot mig, så kommer jag älska dig. Det är lite hur folk behandlar mig, säger hon och fortsätter:

– Tittarna kommer även få lära känna min nya kärlek David. Det vi har tillsammans är väldigt äkta och jag tror att folk bara kommer leva sig in i den här kärleken och tänka ”åh, det vill jag också ha!”

Då, i ”Svenska Hollywoodfruar” 2009, var hon tillsammans med världsstjärnan Paul Anka, 76. Sedan dess har hon gått igenom en infekterad skilsmässa och en vårdnadstvist om deras gemensamme son.

Hennes nye kärlek, svensken David Johansson, 27, jobbar som personlig tränare i Los Angeles. Anna Anka har länge varit hemlighetsfull om pojkvännen, och låtit dölja hans ansikte med emojis på bilder på sociala medier.

”Varit väldigt jobbigt för honom”

– Anledningen varför jag dolde honom var att det vi hade är så fint och jag ville faktiskt inte dela med mig det till någon annan, utan jag ville behålla det för mig själv. Jag ville värna om det. Jag ville bygga en stark grund för vår relation och det är så många kändisar som är tillsammans två veckor och sedan gör de slut. Därför ville jag inte presentera en relation förrän jag visste det var äkta.

1 av 2 | Foto: Carolina Byrmo
Anna Anka och David Johansson.

Anna Anka och David Johansson dök upp på pressträffen tillsammans, men David avböjer dock att kommentera. Hollywoodfrun berättar att tv-inspelningarna har varit krävande för pojkvännen.

– Det är helt nytt för honom. Vi har haft vår lugna, resande värld och haft roligt ihop och sen har jag fått introducera honom sakta in till den här världen, som varit väldigt jobbig för honom. Jag måste respektera hur han känner också. Han har ju aldrig valt att vara i rampljuset, säger hon och lägger till:

– Han gjorde det mer för mig, att kunna visa att det vi har är fint. Samtidigt vill jag inte överexponera honom och ge alldeles för mycket, utan jag ville bara att folket skulle få en liten glimt av vad vi har och känna känslan att det är äkta.

”Svenska Hollywoodfruar” har premiär tisdag 4 september klockan 21.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

Publicerad:

LÄS VIDARE