– Inte en slump att affischen liknar min

avLotta Glimstedt

NÖJE

Sigge Eklunds filmidé om Vita huset kopierad i Hollywood

1 av 4 | Foto: Scanpix
Affischen för Hollywoodfilmen ”Olympus has fallen” har flera detaljer gemensamt med Sigge Eklunds egenhändigt ihopsnickrade affisch på bloggen Moviestheyshouldmake.com.

Ett ögonblick, Sigge Eklund, 38, författare och webbstrateg, som har fått se en av sina filmidéer från egna bloggen, ”Movies they should make”, kopierad av ­Hollywood.

– Jag ser det som någonting kul att berätta för barnbarnen. Jag har vetat från dag ett att jag i princip ger bort filmidéer i bloggen om någon skulle vilja sno dem.

”Ingen slump”

George Clooney och Scarlett ­Johansson spelar huvudrollerna i din film, ”The taking of the White House”. Vilka är likheterna mellan din version och den kommande Hollywoodfilmen?

– Deras filmaffisch har liksom min med Vita huset, lågor, en FBI-agent och filmtiteln ”White House taken”. Det känns som att det är för många detaljer som är identiska för att det ska kunna vara en slump. För en vecka sedan ändrades intressant nog filmtiteln till ”Olympus has fallen” på sajten Imdb. Deras första titel var kanske för lik min.

Vilken filmidé tror du skulle funka bäst, din eller Hollywoods?

– Jag tror att min idé skulle ­tjäna mer pengar eftersom den antyder en romans mellan den manliga och kvinnliga FBI-agenten (George Clooney och Scarlett Johansson, reds anm) som ska rädda Vita huset.

”Gerillaförsök”

Varför startade du bloggen?

Jag bodde i Los Angeles under ett och ett halvt år. ­Eftersom Hollywood är hierarkiskt uppbyggt var det svårt för mig att nå in till de beslutsfattande rummen. Bloggen var ett slags gerillaförsök att ta mig in i de rummen och nu har jag lyckats, kan jag tycka. Det är ju dessutom en underbar illustration av ­internets möjligheter om ett blogginlägg som jag sitter i ­kalsongerna hemma i Stockholm och slänger ihop en natt resulterar i en 80-miljoner-dollarsproduktion i Hollywood.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att Pixar gör en animerad film av min påhittade historia om den ensamma cellen, ”Giselle the cell”, som saknar funktion i kroppen.

Det här är Sigge

Namn: Sigge Eklund. Ålder: 38. Bor: Stockholm. Familj: Hustrun Malin och barnen Viggo, 9, Trull, 7, och Belle, 1. Yrke: Författare och webbstrateg. Har en podcast ihop med Alex Schulman.­ Aktuell: Hollywood ska göra en film som verkar vara ­baserad på Sigge Eklunds filmidé från egna bloggen Moviestheyshouldmake.com.