Regina Lund frisk från cancern

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Johan Jeppsson / IBL Bildbyrå / IBL BILDBYR JOHAN JEPPSSON
Regina Lund.

NÖJE

I dag kom glädjebeskedet.

Regina Lund har blivit friskförklarad från sin cancer.

– Det var hell on earth. Men nu är det äntligen över, säger hon till Nöjesbladet.

Skådespelerskan Regina Lund, 50, har blivit friskförklarad från sin cancer. I dag skrev hon om det glädjande beskedet på Instagram.

”Tillbaka från SÖS och jag har fått beskedet cancerfri. 5 år har gått nu sedan jag fick beskedet cancer men nu har jag alltså fått beskedet att jag är färdigbehandlad utan återfall och det innebär att jag är friskförklarad. Jag har pendlat mellan himmel och helvete men nu ska detta pendlande förhoppningsvis äntligen vara över”.

För Nöjesbladet utvecklar Regina Lund sina känslor efter det omtumlande beskedet.

”En väldigt speciell resa”

– Jag gråter av tacksamhet! Det har varit en väldigt speciell resa. Nu ska jag fira med att donera mina konstverk till välgörenhetsorganisationen Art work 4 change eftersom jag är jag är motståndare till kvinnlig könsstympning. Och sedan ska jag läsa mina repliker till Lukas Moodyssons nya tv-serie ”Gösta” där jag precis fått en roll, säger hon.

Regina hymlar dock inte med att hon många gånger tvivlade.

– Såklart var jag rädd för att inte klara det. Vissa perioder har jag legat och skrikit av smärta och gråtit. Jag kunde knappt gå och stå. Det var hell on earth. Men nu är det äntligen över. Det känns som jag har vunnit en Oscar!

Hyllar sig själv

I Instagraminlägget hyllar hon inte bara sina vänner och sjukvården, utan också sig själv för att mentalt ha klarat av den tuffa sjukdomstiden.

”Tack till mig själv också som fixat överleva smärta, obegripliga mänskliga beteenden, ensamhet, utsatthet, sorg, missförstånd, stress, traumahantering och stor, stor förändring. Tack ni som under denna långa resa gett av er själva, gett godhet, tid, resurser, allt ni har och gjort ert allra bästa för att hjälpa till och stötta. Tusen tack”.

Det var våren 2013 som Regina Lund fick diagnosen bröstcancer. Kort därefter genomfördes en operation där läkarna tog bort en stor del av bröstet. Sedan kom beskedet att tumören var aggressiv, varpå hon genomgick en omfattande behandling.

– Jag är mitt uppe i en av de absolut tuffaste och svåraste cellgiftsbehandlingarna som finns och jag har haft smärtor som är helt omänskliga, skrev hon då i ett mejl till Nöjesbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN