Skådespelaren gripen – misstänks för inblandning i sexkult

”Smallville”-stjärnan Allison Mack har minst sagt hamnat i trubbel.

Hon misstänks för att ha varit medhjälpare i en sexkult där kvinnor har lurats till att bli sexslavar.

FBI leder utredningen.

Hon är mest känd för sin karaktär Chloe Sullivan i ”Smallville”. Det var en roll som Allison Mack, 35, gjorde under tio säsonger.

Men enligt The Guardian har hon senaste tiden haft en helt annan roll. Hon misstänks nämligen för att ha hjälpt till att rekrytera kvinnor till en sexkult.

Kulten, som har namnet Nxivm, ska ha bedrivits från ett hus i New York. Deras ledare Keith Raniere greps förra månaden misstänkt för människohandel och tvångsarbete. Han sitter nu anhållen i ett federalt fängelse i Oklahoma.

Blev brännmärkta

Allison Mack ska enligt FBI-utredningen ha agerat som en nyckelrekryterare åt kulten, som utåt sett varit benämnd som en ”självhjälpningsgrupp”. Men i själva verkat ska ledaren Keith Raniere ha utpressat kvinnorna som sökt sig till gruppen till att istället bli sexslavar. De ska även ha blivit brännmärkta med hans initialer.

– Samtidigt som denna komplott håller på att vecklas ut ber vi alla som kan ha fallit offer att nå ut till oss med information som kan bidra till vår utredning, säger FBI-agenten William F Sweeney i ett uttalande.

Om Allison Mack blir dömd för de människohandelsbrott som hon åtalas för kan hon få ett fängelsestraff till upp emot 15 år.

Publisert:

LÄS VIDARE