BlackJack får till en riktig fullträff

”Får jag låna din fru ikväll” (Frituna) är det piggaste Peter Grundström i Thor Görans skrivit på länge.

Låten toppar BlackJacks dagsfärska singel.

Bandets kommande cd är ett av höstens mest spännande skivsläpp.

Camilla Anderssons text till ”Får jag låna din fru ikväll” är lite provocerande och tillsammans med Grundströms snabbfästande schlagermelodi får BlackJack in en riktig fullträff. Traditionellt med en modern touch, dragspelskryddat sväng och Tony Ljungströms starka, avslappnade sångröst.

Den 8 oktober släpper BlackJack ett helt nytt album. ”En gång till” (Frituna) är bandets första cd sen ”Du och jag och kärleken” (Frituna) i november 1998, en skiva som belönades med fyra plus.

Baksidan är en fin tolkning av ”500 miles”.

Kikki Danielssons solocomeback är redan omtalad och omskriven. Vi får se om skivbolaget håller fast vid konceptet hälften greatest hits/hälften nya låtar.

Danne Stråheds nya cd, ”Vägen till himmelen”, landade på skivdiskarna i går. Drifters nya cd ”Om du vill ha mig” (Scranta) kommer också ut i dagarna. Sångerskan Erica Sjöström, som i somras fick en Guldklav, har lyft Drifters till nya höjder och jag ser med spänning fram emot nya skivan.

Det lär dessutom finnas fler duetter mellan Martinez och Henrik Åberg inspelade efter framgångarna med ”En dans i morgonsolen” på Svensktoppen.

Och Sound Express har varit i inspelningsstudion och jobbat fram en helt ny singel, till att börja med. Det blir orkesterns första riktiga livstecken på skiva efter debuten med femplusplattan ”Vi är, vi finns” (Pentagon) 1999.

Dessutom finns Barbados-Magnus julskiva kvar att se fram emot.

Uppsalabandet Micke Ahlgrens senaste singel ”Simsalabim” (MA Records) är en fartig historia av Patrik Ahlm och Maritha Höglund. Det är kul att konstatera att Micke Ahlgrens fortfarande är att räkna med.

Efter lyckade Martin Klaman-producerade debutalbumet ”Säg kan de va kärlek” (TMC) 1996 har orkestern bara släppt enstaka singlar, bland annat en uppmärksammad med Grönwalls nuvarande sångerska.

Sunlights är en ny bekantskap från Jönköping. Med sångerskan Therese Sundahl i spetsen debuterade de nyligen med singeln ”Nu lever jag på minnen” (Megil). Det är en stark inspelning av norskan Bente Boes singellåt från förra året. Framgångarna uteblev dessvärre den gången, men med en så här melodistark komposition borde det inte gå att misslyckas. Vi får se.

Bäst just nu

Michael Nystås