Om vi vore ett par...

NÖJE

Jessica Folcker går igång på mat, älskar Anthony Hopkins och klår upp otrogna pojkvänner

Jag bjuder på hemlagat ikväll. Vad föredrar du?

- Ah! Tackar för det. Först vill jag ha något trevligt antipasti-smått-och-gott, sedan får du hemskt gärna svänga ihop en risotto eller varför inte en härlig pasta? Skaldjur är alltid välkommet. Och ost! Och rödvin! Någon efterrätt orkar vi nog inte med, men det är klart det är trevligt med en liten, liten portion tryffel och några droppar cognac. Då blir jag väldigt nöjd.

Du som har järnkoll på mode och så, skäms du för mina chinos och min vinröda slipover?

- Mja" chinos är jag ju inte så där jätteförtjust i, trots att jag kommer från Täby, som ju är chinos-Mecka. En slipover behöver däremot inte vara fel, även om du hellre får kombinera den med ett par snygga jeans. Men jag skulle aldrig skämmas för dig, även om det förstås kunde vara kul att försöka styra upp dig lite grann. Lite försiktig vägledning skulle kanske inte skada?

Vad gjorde vi på vår första dejt?

- Å, det var så länge sedan, men jag har för mig att vi gick på Gröna Lund. Åkte en massa karuseller. Vikingagungan tror jag vi hann med fem gånger. Du var räddare än jag. Vi struntade i hela den där spunnet-socker-och-femkamp-prylen, eftersom vi var angelägna om att vår första dejt inte skulle se ut som ett kollage i en dålig romantisk komedi. Sedan tog vi en öl på restaurangen Tvillingarnas, innan vi avslutade med var sin Kir Royal på Riche inne i stan. Vi pratade om hur viktigt det är att uppskatta det man har, innan vi skildes åt med löftet om att höras igen.

Hur snabbt "visste" vi att vi var ihop?

- Tja" efter ett par månader, kanske? Jag var rätt angelägen om att lära känna dig ordentligt först, och att inte ta ut något i förskott. Sedan är det väl inte så viktigt, heller, att slå fast att man är ihop? Jag tycker i alla fall inte det.

Vad går vi och ser för film ikväll?

- "Röd drake"! Jag har inte sett den än, och älskar Anthony Hopkins. "När lammen tystnar" var grym och "Hannibal" var också bra. Tyvärr går jag alldeles för sällan på bio. Stör mig så grymt på att det är så mycket väsen i salongen, att folk hånglar och snaskar med sitt snarr. Då är det skönare att mysa i en soffa med filmen i lugn och ro.

Nu när jag har tjej orkar jag förstås inte träna längre, hur många kilo får jag gå upp, tycker du?

- Det där alltså" Hm, till en början fem kilo, men sedan får du faktiskt se upp! Det går bort att jäsa iväg. Det funkar inte i längden. Man måste hålla sig någorlunda spännande för den man är tillsammans med, och en massa extra kilon känns väl inte så värst fräscht!? Nu ska jag inte kasta sten i glashus här, för jag är ganska lat, men jag har lovat mig själv att komma igång i vår. Det är framför allt bra för huvudet att träna. Endorfiner!

Jag gillar att kliva upp sju på morgonen, även när vi varit ute kvällen innan. Är det okej med dig?

- Jag, det är helt okej. Jag är jättemorgonpigg, SÄRSKILT när jag har festat. Morgonen är bästa tiden, det är så skönt då, lugnt och tyst. Allt står stilla. Visst kan jag bli bakis ibland, men det brukar infalla vid elvatiden, och då är det bara att ta en liten siesta, så är man pigg och glad igen ett par timmar senare.

Blir du sur om jag flirtar lite med andra?

- Ja. Jag tycker inte ALLS att du ska det. Du har det bästa du kan få, så varför sukta efter mer? Självfallet får du titta, du är ju trots allt människa och det finns vackra kvinnor överallt, men det får stanna vid tittandet.

Jag var full och otrogen i går. Vad händer nu?

- Du går bort. Hej då. Far och fläng. Men först vill jag hämnas, och det gör jag genom att klå upp dig. Jag pucklar på dig medan du fortfarande är så full att du inte kan försvara dig, och sedan vaknar du på sjukhuset. Otrohet går inte att ursäkta.

Vad kan jag annars förvänta mig när vi grälar? Vapen?

- Nej, jag använder bara munnen. Skriker rätt mycket, för att få ur mig all aggression. Det kan vara bra att bråka, tycker jag, för att rensa luften och sedan skapa frid och fröjd. Jag har ett ganska hett temperament, men det lägger sig rätt snabbt.

Hur tacklar du att jag drabbas av vinterkräksjukan mitt i natten?

- Stackars dig... Det finns inget värre än att vara ynklig och kräkig, så det är klart jag hjälper dig på alla sätt: baddar din panna, lagar grönt te, vad som nu kan hjälpa. Vi tar oss igenom det tillsammans.

Är det okej om jag tittar på när du duschar?

- Ja. Jag är i och för sig lite blyg, men är jag tillsammans med någon släpper jag det efter ett tag, några månader ungefär.

Mitt ex vill bjuda mig på en "platonisk middag". Är det okej?

- Det går inte. I så fall kan väl lika gärna jag få följa med? En fika är okej, visst, men inte en middag. Då går du över någon slags gräns.

arkiv Jessica Folcker

Filip Hammar