Chris Kläfford

En promille skilde mellan rösterna

Hanna Ferm eller Chris Kläfford? – ”Idol”-finalen kan bli jämnast någonsin

avTorbjörn Ek

1 av 3

Det är rekordjämnt mellan ”Idol”-finalisterna.

bara en promille skilde mellan Chris Kläfford och Hanna Ferm i förra veckans semifinal.

I kväll tävlade de om att ta hem titeln som årets ”Idol” 2017.

Det kan bli den jämnaste ”Idol”-finalen någonsin. Åtminstone om tittarna röstar på samma sätt som semifinalen.

Enligt TV4 skilde det så lite som en promille i rösterna mellan de två finalisterna Hanna Ferm, 17, och Chris Kläfford, 28.

Till skillnad från SVT och Melodifestivalen brukar TV4 aldrig offentliggöra antalet telefonröster som kommer in i de olika fredagsfinalerna under ”Idol”.

Men ibland gör de undantag och programledaren Pär Lernström, 37, har vid tidigare tillfällen uppmanat tittarna att fortsätta rösta när det bara skilt ett fåtal röster mellan deltagare i botten.

Tidigare deltagare skriver vinnarlåten

Inte heller den här gången väljer TV4 att offentliggöra hur många röster som skilde mellan Chris Kläfford och Hanna Ferm i semifinalen utan konstaterar bara att skillnaden mellan dem var en promille.

– Det är fantastiskt att se tittarna engagemang och hur de belönar våra idoler som klarat sig genom alla utmaningar under hösten. Det är ruskigt spännande att vi nu kan ta del av röstningssiffran från semifinalen i form av att det skiljer rekordlåga en promille mellan Chris och Hanna, säger ”Idols” exekutiva producent Jonathan Nordin till TV4.

Ikväll kommer Chris och Hanna att tävla med tre låtar var. Dels en låt som de valt själva och en låt som tittarna röstat fram. Dessutom givetvis den nyskrivna vinnarlåten.

Årets vinnarlåt heter ”Treading water” och är skriven av Herman Gardarfve, Patrik Jean och Melanie Wehbe. Den sistnämnda har själv tävlat i ”Idol”, 2011, men lyckades då inte ta sig vidare från slutaudition till kvalveckan.

ARTIKELN HANDLAR OM