Efter anklagelserna: Frun lämnar Matt Lauer

Ska ha lämnat landet med barnen

1 av 2 | Foto: Anthony Harvey / AP TT NYHETSBYR N
Matt Lauer.

avLinn Elmervik

NÖJE

Den sparkade tv-profilen Matt Lauer, 59, kan få hantera anklagelserna om trakasserier på egen hand.

Enligt Page Six har frun Annette Roque, 51, lämnat landet tillsammans med två av parets tre barn.

Flera källor säger till New York Post att Annette Roque lämnade parets gemensamma hem i Hamptons i onsdags, samma dag som hennes man fick sparken.

Roque ska ha lämnat USA tillsammans med sina och Lauers yngsta barn, Romy, 14, och Thijs, 11, för att åka till hemlandet Nederländerna och tillbringa tid med sin familj. Parets äldsta son Jack, 16, ska vara kvar med sin pappa.

”Är en hemsk make”

Matt Lauer och Annette Roque gifte sig 1998, men redan 2006 lämnade Roque in en skilsmässoansökan där hon beskrev Lauer som kontrollerande. Hon förklarade också att han visade upp flera tecken på ”extrem ilska och fientlighet”. En månad senare drog hon tillbaka skilsmässoansökan.

Enligt en källa till New York Post blev Annette Roque erbjuden pengar för att inte fullfölja skilsmässan.

– Matt behövde stanna kvar i äktenskapet för att hålla sitt rykte som Amerikas bästa pappa uppe. Han är i själva verket en bra och kärleksfull pappa till sina barn, men är också en hemsk make.

Har bett om ursäkt

Matt Lauer är en av USA:s mest populära programledare, men fick sparken från sin arbetsplats på NBC efter anklagelser om sexuella trakasserier. Efteråt bad han om ursäkt.

”Det går inte i ord att uttrycka min sorg och ånger för den smärta som jag har orsakat andra med mina ord och handlingar”, skriver han i ett uttalande.

ARTIKELN HANDLAR OM

MeToo