Anneli ”Pandora” Magnusson

Mellostjärnans herrgård i brand

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Räddningstjänst larmades på torsdagskvällen till Kungsör, där det brann i en herrgård.

Det var hos ingen mindre än artisten Annelie ”Pandora” Magnusson.

– Det känns helt fruktansvärt. Jag är helt slut. Helt chockad, säger Mellostjärnan till Nöjesbladet.

Branden började i övervåningen på herrgården.

Herrgården, som ligger i Torpunga utanför Kungsör, ägs av artisten Annelie Magnusson – även känd som Pandora.

– Jag satt och tittade på tv och hör hur det smäller till på övervåningen, som att det var en ordentlig smäll. Jag gick in till min son och frågade vad han gjorde, för jag trodde att det var han som orsakade smällen. Men han gjorde ingenting. Då hände det igen. Då frös vi båda två till och tänkte att det är inbrott och så sprang vi bara ut och då såg vi att det vällde ut rök genom balkongdörren och fönstren, fast de var stängda, berättar hon när Nöjesbladet når henne på telefon.

Brann på en toalett

Väl på gårdsplanen ringde Annelie ”Pandora” Magnusson till brandkåren. Enligt VLT, som först rapporterade om branden, fick räddningstjänsten larmet klockan 19.30 på torsdagskvällen. En timme senare meddelade räddningstjänsten att branden är under kontroll.

– Vi har flera styrkor är på plats. Åtta brandmän från Västmanland och fyra från Eskilstuna. Det har brunnit på en toalett, men det ska vara släckt och branden ska vara under kontroll, säger Kent Larsson, styrkeledare på räddningstjänsten till VLT.

Annelie ”Pandora” Magnusson har inte fått gå upp på övervåningen och natten måste hon och sonen tillbringa på annat håll.

– De är inte helt klara än. Det är hur mycket folk som helst här, brandkår och poliser, som ska försöka rädda min saker. Polisen rubricerar det som mordbrand tills vidare, man gör det när det är saker av större värde som förstörs såhär. Jag hade ju alla mina saker där, mina scenkläder, mitt företag och så är det en stort anrikt hus med elva rum.

Hur mår ni?

– Det känns helt fruktansvärt. Jag är helt slut. Helt chockad. Det är svårt att ta in. Det är så mycket saker som jag har slitit ut, hela gården är full med grejer. Jag har fått göra en hälsoundersökning, på grund av röken som vi kunnat andas in, men jag är bara glad att vi lever min son och jag. Vi har inga fysiska skador på något sätt, men vi är båda väldigt chockade.

Låg etta – i Japan

Annelie Magnusson slog igenom 1993 med debutsingeln ”Trust me” som blev det årets mest sålda singel – före Ace of Base. Hon blev pionjär i eurodance-genren på 1990-talet och etta på Japan-listan 2000.

2003 medverkade hon för första gången i Melodifestivalen med ”You”, skriven av Jan Johansen och Shirley Clamp, vilket blev något av en Sverige-comeback. Året därpå ställde hon upp igen med låten ”Runaway”, som svenska producenten Hurricane låg bakom.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Elisabeth Andreassen: Jag hittade kärleken igen på Tinder

ÄMNEN I ARTIKELN

Anneli ”Pandora” Magnusson

Kungsör

Bränder