Gunilla Persson

Gunilla Persson i nytt branddrama: ”Vi är i en katastrofsituation”

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

I våras brann Gunilla Perssons hus ned.

Nu står hon inför ett nytt elddrama: Los Angeles brinner och tv-profilen riskerar att behöva evakuera sin bostad ännu en gång.

– Det här är förfärligt. Man vågar inte sova ens, säger Gunilla Persson till Nöjesbladet.

Los Angeles står i lågor. Hittills har över 27 000 människor evakuerats och drygt 150 byggnader förstörts i den så kallade Thomas-branden som härjar norr om Los Angeles i USA. En av de som befinner sig farligt nära branden är den svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson.

”Ventura county fortsätter att brinna och vi kanske måste evakuera pga den kraftiga vinden som tilltar i styrka. Vi är i en katastrofsituation med mamma som måste bäras ut på bår och sättas i bilen”, skriver hon på Instagram.

I inlägget förklarar hon att dottern Erikas skola ligger i närheten av de mest drabbade områdena, men att skolan är stängd.

”Vi är alla tillsammans”, skriver hon.

När Nöjesbladet når Gunilla Persson på telefon berättar hon att de har pratat om att lämna huset.

– Det är så jädra otäckt. Erika vill sätta sig på ett plan och åka till New York, där vi ju har vänner och känner oss hemma. Problemet är ju mamma (Iris, reds. anm). Mamma har inte flugit på evigheter och jag vet inte om hon klarar av en flygresa. Bara att få ut henne ur huset är ju en procedur. Vi bor i ett hus som är omringat av mycket mark och det finns många trappor som hon inte kan ta sig nerför. Då får en ambulans hämta henne. Frågan är vad vi ska göra. Jag är nog mer inne på att ta bilen och köra söderöver bara.

Gunilla Persson håller ständig koll på nyhetssändningarna och oroas över händelseförloppet.

– Elden sprider sig ju hela tiden. De får inte någon bukt på den alls. Vänner jag har som bor närmare motorvägen har ju fått evakuera. Det är rätt otäckt om de kommer mitt i natten och säger att vi måste ut, säger hon.

Huset brann ned

Flertalet Los Angeles-bor tvingas bära masker på grund av elden.

– Det är väldigt mycket rök i luften. Folk går omkring med masker. Röken och allt sot har lagt sig över kuststäderna, så vi har flera millimeter sot överallt. Det är jättesvårt att andas i vissa rum. Och vi kan ju inte öppna fönstren. Då får man in mer, farlig brandlukt. Jag har ingen luftkonditionering heller, de flesta gamla hus vid kusten har inte det, så man är orolig över luftkvaliteten också. I mammas rum är det faktiskt bra. Där har vi jättetur. Det är svalare där och ingen röklukt, vad jag känner.

Det är andra gången på kort tid som Gunilla Persson med familj upplever ett branddrama.

Tidigt på skärtorsdagsmorgonen väcktes tv-profilen och Hollywoodfrun av att dåvarande hemmet i Pacific Palisades, Kalifornien, stod i lågor.

Huset förstördes och Gunilla Persson chockades svårt av branden. Hon, mamma Iris och dottern Erika blev också tillfälligt hemlösa.

– Det här är förfärligt för oss. Vi har varit med om det innan och vet hur farligt det är och hur snabbt man måste ut. Man vågar inte sova ens. Man måste titta på nyheterna. Den största boven i dramat är vinden. Den är normal nu, men i kväll ska det börja väldigt starka stormvindar. Då kan det bli som en löpeld, säger Gunilla Persson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Nederländerna–Österrike i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Hollywoodfrun om plågoanden: Önskade att han skulle dö

ÄMNEN I ARTIKELN

Gunilla Persson

Bränder

Los Angeles

Svenska Hollywoodfruar