Carolas känslokaos efter premiären: ”Storbölade”

avLinn Elmervik

Galapremiären av ”Mamma Mia 2” slutade i känslostorm.

Åtminstone för Carola Häggkvist, 51.

”Satt och riktigt storbölade”, skriver artisten på Instagram.

”Mamma Mia 2” har inte ens haft premiär än.

Men storfilmen har redan fått högsta betyg – av Carola Häggkvist.

I onsdags minglade stjärnorna på galapremiären i Stockholm och fick se filmen först av alla. Det slutade i en massiv känslostorm för den folkkära artisten, som både skrek och grät i biosalongen.

”Satt och riktigt storbölade mot slutet och var helt matt, lycklig och tagen efteråt. Kanske att saknaden efter min egna mamma och mina barn gjorde sig extra påmind i Meryl Streeps genomärliga förmedling i slutet av filmen och som fick oss att längta efter himlen än mer samtidigt som man vill vårda varje ögonblick här nere med ömhet, tillförsikt och framför allt med glädje”, skriver hon på Instagram.

1 av 3 | Foto: FOTOGRAF LINA LARSSON
”Mamma Mia”.

Vuxna män torkade tårarna

Carola Häggkvist hade med sig dottern Zoe, 8, på galapremiären.

”En tjejfilm tänkte jag, perfekt att gå med dottern.. men bredvid mig satt även vuxna män och torkade tårarna, skrattade och applåderade”.

Men alla har inte varit lika positiva till filmen, som är en uppföljare till ”Mamma Mia: The movie”. Under inspelningarna anklagade låtskrivaren och Abba-medlemmen Benny Andersson filmbolaget för att bara vilja kopiera den första filmen.

– Universal Pictures har haft en stor succé med ”Mamma Mia” och vill göra en till likadan. De vill ha en kopia av vad de redan gjort. Det är att spela säkert, sa han i en intervju med Daily Mail förra året.

”Mamma Mia 2” har premiär den 19 juli.

ARTIKELN HANDLAR OM