De får dela på Jerry Williams miljoner

Bouppteckningen klar – det lämnar folkkära artisten efter sig

avTorbjörn Ek

Barnen ärver allt efter Jerry Williams.
Enligt bouppteckningen avstår hustrun Britten sin del av arvet till förmån för parets döttrar.
Totalt lämnar den folkkära artisten efter sig drygt 22 miljoner kronor.

Erik ”Jerry Williams” Fernström dog i mars, 75 år gammal. Den folkkära artisten hade drabbats av cancer, men valt att hålla sjukdomen hemlig för många i sin omgivning.

I maj fördes han till sin sista vila i en privat begravningsceremoni med bara familjen och ett fåtal nära vänner på plats.

Avstår från arvet

Nu har bouppteckningen lämnats in till Skatteverket och där framkommer att Jerry Williams tre barn ärver allt efter honom. Totalt uppgick hans samlade tillgångar till drygt 22 miljoner kronor.

Enligt bouppteckningen avstår Jerry Williams hustru Britten Fernström, 68, från sitt arv till förmån för parets gemensamma döttrar Jannica Fernström, 38, och Bianca Fernström, 33.

Från ett tidigare förhållande hade Jerry Williams också sonen Johnny Fernström, 55, som Jerry själv tog hand om under uppväxten. Även Johnny ärver sin far.

2,5 miljoner på banken

Jerry Williams tillgångar beräknas vid dödstillfället totalt ha uppgått till 22 901 935 kronor.

Han ägde fastighet i Täby värd 1 979 000 kronor.

Hade 2 596 000 kronor på olika bankkonton.

Samtliga aktier i Jerry Williams Nya Artist AB till ett värde av 13 409 000 kronor.

Fodringar på ovanstående bolag på 4 574 000 kronor.

Två bilar, en Mazda och en Volvo värda totalt 320 000 kronor.

1 av 2
Jerry Williams (1942–2018)

Jerry Williams skulder och innestående utgifter som uppges i bouppteckningen uppgick till 122 000 kronor. Mestadels rör det sig om vardagsutgifter som elräkningar, tv-avgiften, trängselskatt och en felparkeringsbot, men också en höj- och sänkbar säng som köpts in samt kostnaden för begravning och gravsten, totalt 52 000 kronor.

”En rejäl karl som alltid var schysst”

Nöjesbladet har varit i kontakt med Jerry Williams hustru Britten Fernström som inte vill kommentera bouppteckningen eller sin makes bortgång.

Efter Jerry Williams död berättade nära vännen sedan 40 år, Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren, 66, om sorgen efter sin vän.

– Han var jävligt jordnära. Han älskade sin publik. Det var det han fick energi av. Han var en fantastisk artist kombinerat med en fantastisk människa. Och det är inte alltid att det går hand i hand. Men i hans fall var det så. Jag kommer minnas honom som en riktigt bra nära polare, en rejäl karl som alltid var schysst, sa han då.

ARTIKELN HANDLAR OM