Ranelid får radioshow

NÖJE

Författaren debuterar i P4: Jag vill ha dit Lundell & Zlatan

Foto: Drömgäster Björn Ranelid vill få Zlatan och Lundell till sitt nya radioprogram.

Nu gör Björn Ranelid debut som programledare.

I sommar får han ett eget radioprogram i P4.

– Jag ska hålla mig själv väldigt dämpad. Det är mina gäster som är huvudpersoner, säger Ranelid till Nöjesbladet.

Han blev Björn med hela svenska folket efter att ha varit med i ”Stjärnorna på slottet”.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att han får ett eget radioprogram i P4 med start 20 juni.

– Det ska bli jätteroligt. Jag tycker om radio. Det är bara ordet som gäller där. Ordet är det kliniska och går som en laserstråle, säger Björn Ranelid, 60.

I ”P4 morgon hos Björn Ranelid” kommer programledaren att ha besök av gäster och prata utifrån olika teman.

– Det är roligt att vara programledare men jag tar ju hjälp av andra människor. Jag klarar det inte ensam men med goda människors hjälp så blir det kanske inte så tokigt, säger han.

Och under programpunkten ”Fråga Björn” kan lyssnarna ringa in till en telefonsvarare och ställa sina egna frågor till Björn Ranelid.

Han lovar att svara på allt.

”Inte skrytsam”

– De får ställa vilka frågor de vill. Det är jag van vid. Jag har inga hemliga telefonnummer och vem som helst kan ringa mig och det gör de också. Så länge du är ärlig så får du mycket värme tillbaka, säger han.

Varför får just du den här chansen?

– Det vet jag inte. De tycker väl att det är spännande att höra mig tala. Jag uttalar mig aldrig om mig själv. Människor tror att jag är skrytsam men jag har aldrig sagt att jag har gjort något bra i hela mitt liv, säger han.

Flera gäster är klara. Men det finns fortfarande ett par luckor att fylla.

Drömgästerna är Zlatan Ibrahimovic och Ulf Lundell.

– Jag skulle väldigt gärna vilja ha dit Zlatan och Ulf Lundell. Jag ska göra ett försök. Jag har ju gjort tv med Ulf Lundell och han var nöjd med det. Och jag har träffat Zlatan och så är jag hedersmedlem i Malmö FF. Så det är inte helt omöjligt. Det beror på hur det går för honom i säsongsavslutningen. Vinner de ligan så kanske han är på gott humör, säger han.

Gästerna i fokus

I höst gör Ranelid dessutom radio för P2 om operasångaren Jussi Björling. Receptet för att göra bra radio menar han är att ta så lite plats som möjligt som programledare.

– Jag försöker vara lugn och sansad. Jag ska inte vara någon huvudperson, jag ska hålla mig själv väldigt dämpad. Det är mina gäster som är huvudpersoner.