Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

"Grattis Jessica!"

Utgången i "Andra chansen" splittrar läsarna, men Jessica Andersson får stort stöd.
Utgången i "Andra chansen" splittrar läsarna, men Jessica Andersson får stort stöd.

Melodifestivalen fortsätter att splitra läsarna. 55 procent tycker att fel artister gick vidare till finalen i Globen. Samtidigt tycker flest att finalisten Jessica Andersson var bäst i kväll.

Det var ett svårtippat startfält i Melodifestivalens ”Andra chans”. Flera olika genrer stod mot varandra utan självklara favoriter eller bottennapp. I slutändan var det schlagerdrottningen Pernilla Wahlgren och balladsjungande Jessica Andersson som tog hem de sista finalplatserna.

Jessica har stort stöd

I en omröstning på aftonbladet.se tyckte 55 procent av de röstande att det var fel artister som gick vidare till globen. Ändå får Jessica Andersson 23 procent av rösterna om vem som var bäst i kväll. Den andra finalisten Pernilla Wahlgren har inte lika stort stöd med 11 procent av rösterna.

– Jessicas ballad tar sig ju mer man lyssnar på den, är riktigt bra och hon sjunger grymt bra, skriver signaturen ”Knutto”, 47 på aftonbladet.se.

– GRATTIS JESSICA! Din låt har möjlighet att vinna, skriver signaturen ”mahill”, 29.

"Nåt måste hända"

Diskussionerna rör sig mycket kring vilka låtar som faktiskt var bäst, och vilka som har störst chans att vinna internationellt. Flera är besvikna över att man inte prövar något nytt.

– Nåt måste hända med melodifestivalen. Man orkar ju inte med samma artister år in och år ut, skriver ”TheGreat8”, 20.

Han får medhåll från ”AjaxWarrior”, 18:

– Varför inte köra på Finlands vinnande koncept, heavy metal? Europa har tröttnat på disco nu.

Ändå är det flera som tycker att det var rätt att Jessica Andersson och Pernilla Wahlgren knep de sista finalplatserna.

– Visst var Crucified Barbara bra men man måste ju se om de har en chans i Oslo också! Skriver signaturen ”mina provocerande tankar”.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN