Går vidare utan ring

avCarina Bergfeldt, Jenny Alexandersson, Mattias Sandberg

NÖJE

Nu börjar Madeleine om i New York efter uppbrottet från Jonas

Foto: ANDERS GIÆVER / Verdens GANG
LANDAR I USA  Prinsessan Madeleine har precis landat på flygplatsen Newark utanför New York. Hon ska officiellt stanna i USA ett par veckor för att jobba på organisationen Childhood foundations kontor.

NEW YORK/STOCKHOLM. Här anländer prinsessan Madeleine till New York som singel.

I går tog hon av sig sin förlovningsring och satte sig på flyget västerut. Så fort planet lyft från svensk mark kom beskedet:

Madeleine och Jonas bryter sin förlovning efter åtta år tillsammans.

– Båda två är förkrossade över att det blev så här, säger en vän till paret.

Madeleine var den sista passageraren som klev ombord på flight SK 903 mot Newark i går.

Klädd i somrig beige kappa och stora svarta solglasögon – men utan den diamantring hon fick av Jonas Bergström på Capri förra våren – satte hon sig på kungafamiljens favoritplats i planet: 1A.

– Hon hade en livvakt med sig som satt bredvid henne under flygningen. Men hon pratade inte med honom. De sa inte ett ord till varandra. Hon verkade väldigt lugn och samlad, säger passageraren Sam Madsen, 52, från Sundsvall.

Han och hans tre söner satt på platserna precis bakom prinsessan.

– De stängde av toaletterna där framme, så att även vi som satt i business fick gå på toaletterna i bakre delen av planet. På så sätt fick hon sitta ganska obemärkt under resan.

En överraskning

En timme efter att Madeleine boardat planet skickade hovet ut meddelandet om att prinsessan och Jonas Bergström gemensamt beslutat att bryta sin förlovning och gå

vidare på varsitt håll.

Uppbrottet kom som en överraskning för många i bekantskapskretsen. De flesta av vännerna fick beskedet under fredagen. Endast familjen och en ytterst liten krets vänner har känt till det en längre tid.

– Det här har varit på gång ett tag, det är inte så att de bröt i går, säger en nära vän till prinsessan.

Enligt uppgift väntade hovet med att berätta om brytningen. Planen var att Madeleine skulle befinna sig i luften på väg till New York innan man gick ut med nyheten.

Den senaste tidens rapportering kring norska Tora och hennes natt tillsammans med Jonas har satt Madeleine under hård press. Vänner till paret berättar att Madeleine kände till historien sedan tidigare, men att hon blev arg, ledsen och besviken över att den blev offentligt.

”Sorgligt för alla”

Även Jonas är oerhört ledsen över separationen.

– Det är sorgligt för alla, säger en vän till paret.

När planet landade klockan 13.55 i går eftermiddag väntade amerikanska poliser på prinsessan utanför planet. De eskorterade henne genom tullen och ut till en väntande guldfärgad Cadillac Escalade.

Aftonbladet var på plats när prinsessan gick in i bilen, men fick ingen kommentar från den nyblivna singeln. Prinsessan var sammanbiten och skyndade sig in i bilen, omgiven av tre vakter.

Madeleine ska – officiellt  – stanna i New York i ett par veckor för att jobba på Childhood foundations kontor och besöka ”Sweden week” i Seattle, men enligt uppgifter till Aftonbladet är resan till New York egentligen ett sätt för Made­leine att få lite lugn och ro i samband med brytningen.

I New York väntar några av hennes nära vänner: Andrea och Niclas Engsäll, Lovisa de Geer och Aftonbladets modeexpert Sofi Fahrman.

ARTIKELN HANDLAR OM