Säljer kläder med Hitler som hjälp

NÖJE

Vi har vant oss vid att företag använder alla möjliga och omöjliga sätt för att sälja sina produkter. Reklamkampanjer kan vara både roliga, snygga, fula, dåliga, bra och provocerande. Men frågan är om inte den sicilianska butiken New Form tar osmaklighet till nya höjder när man använder sig av Adolf Hitler i sin senaste kampanj.

Med en slogan som lyder "Cambia Style - don't follow your leader" (Byt stil - följ inte din ledare) och en stor bild på Adolf Hitler försöker nu butiken locka till sig kunder. Även om Hitlers uniform har färgats rosa och svastikan är utbytt till ett hjärta så får den här kampanjen många att reagera kraftigt.

– Att använda en person som är ansvarig för det senaste århundradets värsta kapitel är motbjudande, det är kränkande både för vårt land och för våra invånare, säger Rosario Filoramo, politker på Sicilien.

Reklambyrån som är ansvariga för kampanjen menar att deras tanke var att förlöjliga Hitler och få ungdomar att gå sin egen väg. Men frågan är om Adolf Hitler är rätt person att använda.

– Ingen borde använda Hitler för att sälja någonting, även om det ger publicitet, skriver New York Magazine.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode