Hovet: Madeleine behöver privat tid

NÖJE

Nya uppgifter om Jonas Bergström Nu ställer hon in allt Flydde till USA

Foto: MISSAR LYSNINGEN Prinsessan Madeleine har åkt till Miami i USA för att ladda batterierna inför Victorias bröllop. Nu har hon ställt in alla offentliga uppdrag fram till bröllopet. Det innebär att hon missar Victorias och Daniel Westlings tre lysningar.

Prinsessan Madeleine ställer nu in alla offentliga uppdrag – inklusive lysningen för Victoria och Daniel.

– Hon behöver privat tid, säger hovets informationschef Nina Eldh.

Foto: Jonas Bergström är tillbaka på jobbet på Vinge advokatbyrå.

Under gårdagen kom hovet med det oväntade beskedet: Prinsessan Madeleine ställer in alla sina offentliga uppdrag – och kommer inte på någon av kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings tre lysningar.

Enligt vad Aftonbladet erfar beror det på att Madeleine nåtts av nya uppgifter om Jonas Bergström. Därför väljer prinsessan att ännu en gång lämna Sverige och ta sin tillflykt till USA. Hovet ger ingen närmre förklaring till Madeleines frånvaro från sin systers och Daniel Westlings lysning och ett par andra offentliga uppdrag. Hovets informationschef Nina Eldh säger till Aftonbladet:

– Prinsessan Madeleine behöver privat tid nu och avstår från alla sina offentliga uppdrag till kronprinsessans bröllop.

Blixtvisit i Sverige

Tillsammans med väninnan Lovisa de Geer befinner sig nu Madeleine i Miami där hon försökt hålla en så låg profil som möjligt.

Madeleine kom den 11 maj på en blixtvisit till Sverige för Victorias möhippa men lämnade landet lika snabbt igen. Hemma blev hon ständigt påmind om uppbrottet.

Enligt uppgift till Aftonbladet är prinsessan orolig för att ytterligare uppgifter kring uppbrottet med Bergström ska läcka ut.

– Hon är rädd att andra ska få reda på vad som hänt mellan henne och Jonas. Hon orkar inte synas mer eller prata om det som har hänt, säger en vän.

Efter den brutna förlovningen tillbringade Madeleine drygt två veckor i New York. I början av maj skulle hon närvara vid Sweden week i Seattle.

Men kvällen innan framträdandet rensades plötsligt hennes kalender – i stället åkte kronprinsessan Victoria som hovets representant.

Kalendern rensades

I går hände det igen.

På förmiddagen rensades plötsligt Madeleines officiella kalender ända fram till den 19 juni.

– Som vi har sagt tidigare så har prinsessan Madeleine inga offentliga uppdrag innan bröllopet. Det är en uppdateringsfråga, säger hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm.

Varför väljer Madeleine att inte komma på lysningarna?

– Jag har inga kommentarer till det, säger Ulrika Näsholm.

På tisdag nästa vecka skulle Madeleine ha delat ut litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Men i måndags fick organisationen bakom priset veta att prinsessan inte skulle dyka upp utan ersätts av drottning Silvia.

Jonas tog time out

– Vi fick det bekräftat skriftligen i måndags att hovet beslutade att skicka drottning Silvia i stället, säger kanslichefen Erik Titusson.

Jonas Bergström har även han valt att ligga lågt sedan han och Madeleine gick skilda vägar i slutet av april. Jonas tog en ”time out” från sitt arbete och åkte utomlands. Han är nu tillbaka på jobbet på Vinge advokatbyrå och uppges ha flyttat ut från lägenheten vid Hovstallarna.

När Aftonbladet sent i går kväll kom i kontakt med Jonas Bergström ville han inte uttala sig de senaste händelserna.

– Jag är inte en offentlig person längre och har inga kommentarer, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM