Mordlöst Midsomer fick fansen att rasa

Av: Erik Åberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Kate Wilding (Tamzin Malleson), John Barnaby (Neil Dudgeon) Charlie Nelson (Gwilym Lee) med ett ”riktigt” mord - så som fansen vill ha det.
Foto: ALL3MEDIA
Kate Wilding (Tamzin Malleson), John Barnaby (Neil Dudgeon) Charlie Nelson (Gwilym Lee) med ett ”riktigt” mord - så som fansen vill ha det.

Säsongsstarten av "Morden i Midsomer" blev helt utan mord.

Nu rasar fansen på Twitter över det mordlösa dramat.

– Inget mord i Midsomer ikväll. Vem skriver jag till?, skriver en tittare.

"Morden i Midsomer" snittar på två mord per avsnitt. Men för första gången på över de 100 avsnitten som sänts över 18 år mördades inte en enda.

Manusförfattarna bakom serien har under åren mördat karaktärerna genom att dränka, spetsa och bränna dem. Men inspirationen fanns inte där inför det senaste avsnittet.

Besvikna fans på Twitter

På Twitter har fansen uttryckt sin besvikelse över avsnittet som saknade en mordgåta och påpekat att serien inte får kalla sig "Morden i Midsomer" utan något mord.

– Var detta det första avsnittet utan ett mord. Jag är lite besviken, skrev en medan andra spekulerade i att det inte fanns någon kvar att mörda i byn Midsomer.

Under avsnittets gång trodde tittarna att de äntligen fått ett mord men karaktären dök senare upp livs levande.

"Morden i Midsomer" har sänts sedan 1997 och handlar om kriminalkommissarie Barnaby och hans uppdrag att lösa olika mordmysterier i Midsomer.

Om det blir något fler mord för Barnaby att lösa återstår att se.

Avsnittet har ännu inte visats i Sverige.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN