Melodifestivalen 2016

Nöjesbladet avslöjar: Samir & Viktor klara för Melodifestivalen

Av: 

Torbjörn Ek

Frida Söderlund

NÖJE

”Groupie”-duon tillbaka i tävlingen nästa år – fler publikfavoriter på gång

Samir & Viktor är klara för Melodifestivalen.

Nöjesbladet kan avslöja att duon tävlar igen nästa år - med en låt skriven av Fredrik Kempe.

– Den är väldigt ”hittig”, säger en person med god insyn.

Samir & Viktor återvänder till Melodifestivalen nästa år, kan Nöjesbladet avslöja. Enligt flera av varandra oberoende källor kommer duon att tävla med en låt som bland annat är skriven av Melodifestival-veteranen Fredrik Kempe.

Enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare har Samir & Viktor letat låtar till tävlingen under en tid, men nu äntligen hittat rätt.

– De har känt på flera olika låtar, men nu är det bestämt att det blir den som Kempe har skrivit, säger en person nära Melodifestivalens redaktion.

Fyra segrar

”Paradise Hotel”-profilen Samir Badran, 25, och modebloggaren Viktor Frisk, 20, förvånade många när de bildade duo och släppte låten ”Success” sommaren 2014 och därmed fick det årets stora sommarplåga.

I Melodifestivalen 2015 tog de sig till final och slutade på en åttondeplats med låten ”Groupie” och följde sen upp den med en av årets populäraste sommarplågor ”Saxofuckingfon”.

Fredrik Kempe har skrivit över 20 låtar till Melodifestivalen och har vunnit tävlingen fyra gånger som låtskrivare, med låtarna ”Hero” (Charlotte Perrelli), ”La Voix” (Malena Ernman), ”Popular” (Eric Saade) och ”Undo” (Sanna Nielsen).

Badpojken vill tävla

I slutet av september stängde Melodifestivalens jury in sig för att välja ut hälften av låtarna som tävlar 2016. Den andra hälften väljer Melodifestivalens redaktion med schlagergeneralen Christer Björkman i spetsen.

I branschen snackas det om flera väletablerade namn som vill vara med och slåss om segern i Melodifestivalen 2016 men som ännu inte ska ha fått definitivt besked från SVT. Bland dessa finns till exempel Pernilla Andersson, Ola Svensson, Sean Banan, Mariette Hansson, Isa Tengblad och Badpojken som i somras hade en mindre hit med sin hyllningslåt till John Guidetti.

Få senaste nyheterna om schlager- och Eurovision i ditt Facebookflöde - följ ”Vi som älskar Schlager”

ANNONS

Vitare tänder och ett fräscht leende 2022? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen 2016

LÄS VIDARE

Så mycket tjänar schlagerartisterna

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen 2016

Melodifestivalen

Samir Badran

Viktor Frisk