Vännen om Bowies hustru: ”Hon mår okej”

avLinnea Carlén

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: AP
”Hon mår okej”, uppger en av Iman Abdulmajids vänner.

Beskedet om David Bowies död efter 18 månaders kamp mot cancer har sakta börjat sjunka in. Men sorgen är avgrundsdjup.

Både närstående och världstjärnor stöttar nu frun Iman Abdulmajid och resten av artistens familj.

– Hon mår okej. Vi är okej. Vi tar oss igenom det, säger hennes nära vän Bethann Hardison till People Magazine.

Den strida stömmen av hyllningarna och kondoleanser från fans, artister och kollegor har inte upphört. Människan, artisten och ikonen David Bowie fortsätter att sörjas av hel värld.

”Vi tar oss igenom det”

Nu berättar en nära vän till frun Iman Abdulmajid hur hon och familjen hanterar hans bortgång.

– Hon mår okej. Vi är okej. Vi tar oss igenom det. Du vet, det kommer i vågor. Han är en stor förlust. Inte bara en förlust som konstnär, utan som människa, säger Bethann Hardison till People Magazine.

Den 60-åriga modellen Iman Abdulmajid och David Bowie gifte sig 1992. Tillsammans har de dottern Alexandria Zahra Jones, 15.

Regissören Duncan Jones, David Bowies son från hans tidigare äktenskap med Angela Bowie, bekräftade också sin pappas bortgång i måndags med ett känslosamt meddelande på twitter.

"Väldigt ledsen och sorgsen att säga att det är sant. Jag kommer vara offline ett tag. Kärlek till er alla".

Musikern Iggy Pop hyllar också sin döde vän på Twitter.

"Davids vänskap var ljuset i mitt liv. Jag har aldrig tidigare träffat en så briljant person. Han var den bästa".

Stöttas av en uppsjö stjärnor

På sociala medier stöttar världstjärnorna nu frun Iman Abdulmajid.

”Världen har förlorat en fantastisk artist men mina tankar går till Iman som har förlorat en man och bästa vän”, skriver modellen Coco Rocha på twitter.

Alicia Keys, som även lagt upp en bild på Instagram från ett tidigare framträdande med David Bowie, har också lagt upp en bild dedikerad till frun.

"Skickar böner och kärlek till min vackra vän Iman och hennes familj i dag", skriver artisten.

Elton John framförde Bowie-låt

Även Sir Elton John har uttyckt sin bestörtning och sorg över vännens död.

– Jag är fortfarande i chock. Såg inte det komma. Mina djupaste kondoleanser till Imam och familjen, har han skrivit i ett Instagram-inlägg.

Vid en inspelning av hans konsert "SiriusXM Town Hall With Elton John” på Wiltern i Los Angeles på tisdagskvällen hyllade han även Bowies långa karriär och kamp mot cancern, som han menar att han hanterade med värdighet.

– Vad jag älskade hos honom mot slutet var hans otroliga avskildhet under vad som måste ha varit 10 år av otrolig otur med sjukdomar, hjärtinfarkt, cancer och mer. Han höll det privat i en tid där vi lever med Twitter och alla vet allting om allt, sa han enligt sajten Female First.

Under radioinspelningen, som uppges bli en del av hans kommande album ”Wonderful Crazy Night”, framförde han också Bowies hitsingel "Space Oddity” från 1969 på piano.

Samma kväll höll Madonna även en konsert i Houston, Texas, där hon hedrade Bowie, skriver contactmusic.com. Hon framförde då hans låt "Rebel Rebel" och sa några kärnfulla ord till publiken.

– Jag vill hylla en man som inspirerade min karriär. Om du inte har hört talas om David Bowie, kolla upp honom era jävlar!

I en intervju med Rollling Stone berättar Ozzy Osbourne på onsdagen att David Bowies död "knockade skiten ur honom", även om han inte stod honom nära.

– Han var en av de stora, säger han till musiktidningen.

Osbourne minns också hur han sett honom vid olika tillfällen genom åren, en gång på ett AA-möte.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM