Molly och Molly klara för Melodifestivalen

Av: Frida Söderlund, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Nöjesbladet avslöjar fler artister - Danny Saucedo har hjälpt Molly Sandén med låten

1 av 5

De har tvekat in i det sista.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att både Molly Sandén och Molly Pettersson Hammar kommer att tävla i Melodifestivalen.

Sandén tog till slut pojkvännen Danny Saucedo till hjälp för att få till rätt låt.

Det kan stå mellan två Molly i Melodifestivalen 2016. Både Molly Pettersson Hammar, 20, och Molly Sandén, 23, har tvekat in i det sista.

Nu bekräftar flera källor att båda till slut har tackat ja till tävlingen.

Nöjesbladet har tidigare berättat att SVT lagt ner ett intensivt arbete på att övertyga Molly Sandén om att ställa upp i nästa års tävling.

Tagit hjälp av Danny

Melodifestivalens redaktion ser henne som en potentiell vinnare, men in i det längsta har hon tvekat om att ställa upp en tredje gång, uppger flera personer med god insyn.
Men nu ska SVT:s övertalningskampanj ha lyckats. Till slut tog Molly Sandén hjälp av sambon Danny Saucedo, 29, för att få till en låt som hon vill tävla med.

– Ja, han har hjälpt till, Danny har varit inblandad i Mollys låt, säger en branschkälla.

Även Molly Pettersson Hammar har velat fram och tillbaka. I våras föll hon offer för fiaskot med SVT:s röstningsapp och slogs ut ur första deltävlingen eftersom tv-tittarna inte hade hunnit ladda ner appen och registrera sig förrän hon sjungit klart.

Hållit en plats öppen

SVT har under hösten hållit en plats öppen för henne i nästa års tävling, men först nu ska Molly Pettersson Hammar ha hittat en låt som hon vill tävla med.

Enligt Nöjesbladets källor fattades det definitiva beslutet om att hon ska vara med i tävlingen under de senaste dagarna.

På måndag håller SVT presskonferens för att presentera de 28 akterna som tävlar i Melodifestivalen 2016. Nöjesbladet har sedan tidigare avslöjat att bland andra After Dark, Anna Book, Oscar Zia och Linda Bengtzing är klara för tävlingen.

Sveriges bästa Melodifestival- och Eurovisionkoll - följ ”Vi som älskar schlager” på Facebook  Roligare Facebookflöde

Publicerad:

LÄS VIDARE