Peter Jihdes nya jobb – morgonkonkurrent med Tilde

Blir åter kollega med Laila Bagge: ”Äntligen är det dags”

avAndreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Från morgonkompis med Tilde de Paula Eby – till morgonkonkurrenter.

Nu återvänder han till radion – och Laila Bagge.

– Jag har längtat tillbaka, säger han i ett pressmeddelande.

Peter Jihde , 46, fick Tilde de Paula Eby, 45, att gråta när han tog farväl av kompisarna i ”Nyhetsmorgon” efter 18 år på TV4.

Nu står det klart att ett av hans nya jobb på MTG gör att han blir konkurrent till de forna morgonkollegorna på TV4. Han blir nämligen bisittare till Laila Bagge och Roger Nordin i ”Rix morronzoo”, något han hintade om för Nöjesbladet i och med sitt avslut i ”Nyhetsmorgon”.

– Jag har längtat tillbaka till radions värld i 30 år. Äntligen är det dags, säger Peter Jihde i ett pressmeddelande.

Ska prata sport

Han gör debut 4 april och kommer att återvända till sitt tidigare bevakningsområde: sport. När han för längesedan jobbade på Sveriges Radio var det just som sportkommentator.

För Nöjesbladet har Peter Jihde även öppnat upp för att han vill jobba med de större sportprogrammen och matcherna som sänds av MTG.

– Det är inte omöjligt. MTG är ledande inom sportens värld gällande rättigheter, där finns det också grejer man kan tänka kring, sa han då.

Han vill också jobba med upplysning kring sin hjärtefråga: diabetes.

– Viasat och MTG jobbar med diabetes både i form av Diabetesgalan och dokumentärer, det hoppas jag kunna gå vidare med. Sedan finns det många stora tv-projekt de funderar kring där jag också får vara med och fundera, sa han tidigare.

Jobbat med Bagge förr

Men först blir det alltså radio, och han välkomnas av de nya morgonkompisarna, varav Laila Bagge är en tidigare jobbkompis från ”Idol” 2008–2010.

– Vi ser verkligen fram emot att ha Peter med oss. Han är både kvicktänkt och rolig. Vi hoppas få lära oss massa nya saker, säger Roger Nordin och Laila Bagge i pressmeddelandet.

Förutom Jihde har ”Rix morronzoo” Felix HerngrenPeter SettmanMia ParnevikMarko LehtosaloDominika Peczynski och Hasse Aro som återkommande bisittare.

Här är Peter Jihdes hårresa 00:56
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM