Publicerad:
Uppdaterad:

Efter mobbningen – bryter ihop i örådet i ”Robinson”

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Påhoppen i ”Robinson”-örådet blev för mycket.

Daniel ”DK” Westlunds tuffa uppväxt gjorde sig påmind och han kunde inte hålla tillbaka tårarna.

– Allt bara kom som en käftsmäll, säger Daniel Westlund, som blev mobbad som barn.

Intrigerna och bråken fortsätter i lag syd. Och när laget hamnade i öråd hamnade Carolin Helt och Jim Bengtsson i ännu en verbal fajt. Det fick Daniel ”DK” Westlund att reagera starkt.

I söndagens program berättar han, med tårar i ögonen, att han är konflikträdd efter att ha blivit utsatt för mobbning när han gick i skolan.

– När de satt där och höll på fick man den känslan, man kom ihåg från då. Man fick flashbacks, säger han till Nöjesbladet.

Daniel Westlund säger att tiden i lag syd med alla bråk tog hårt på honom.

– Först var det Nick (Söderblom) och Victoria (Heaps) som hållit på att tjafsa som bara fasen. Jag undviker gärna konflikter om det går in på såna grejer för mycket. Då tar jag hellre ett steg tillbaka. Men sen fortsatte det med Jim och Carolin. Om jag minns rätt var det verkligen riktiga påhopp i örådet. Då blev det för mycket för mig. Jag orkade inte med.

Blev utfryst

Westlund berättar att han blev mobbad för sitt utseende under grundskoleåren.

– Killarna skulle var så tuffa, och jag försökte hänga med. Man kunde inte vara sig själv, utan behövde vara någon annan. Jag passade inte in. Jag hamnade mycket med tjejerna som jag lekte med. Jag reflekterade inte när jag var yngre, men när man blev äldre så förstod man verkligen vad det handlade om, säger han.

– Det var mest kommentarer under mellanstadiet. När man gick i sjuan upp till nian var det några killar som var på en lite hela tiden. Jag har aldrig blivit slagen, men det var snack och man blev utfryst.

1 av 3 | Foto: TV4
Daniel ”DK” Westlund.

Daniel Westlund blev själv förvånad över att han reagerade så starkt under örådet.

– Jag är en självsäker människa. Jag vet vad jag känner och tycker och jag gör precis vad jag vill. Men det blev för mycket. Jag trodde jag hade lyckats komma ifrån de grejerna, och släppt dem helt, men tydligen fanns det ingrottat väldigt långt bak.

Tröstades av lagkamraten

Deltagaren Désirée Steno blev rörd till tårar när hon fick veta att Daniel blivit mobbad som ung, och i örådet omfamnade hon sin vän.

– Det var jättefint av henne. Jag behövde det då. Att hon reagerade så starkt blev jag lite förvånad för. Jag var inte med på det alls. Allt bara kom som en käftsmäll.

Tittarna har kunnat ana en romans mellan just Désirée och Daniel, men den senare är förtegen när Nöjesbladet ställer frågan om de är mer än vänner.

– Det får ni se. Den hoppar jag på. Det vet man aldrig, säger han och skrattar.

Jim Bengtsson var den som fick flest röster i örådet och fick lämna ”Robinson”.

Programmet sänds måndagar till torsdagar på TV4 och TV4 play, klockan 19:30, och på söndagar klockan 21:00.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN