Nu chockar Uggla – och är trevlig

NÖJE

KARLSHAMN. Magnus Uggla har blivit miljövänlig.

Han återanvänder låtar och skämt till en ny show.

Bästa returnumret är musikalen Mamma Uggla.

Foto: Foto: MATS BÄCKER
Magnus Uggla bärs in av två dansare i andra akten efter ett besök hos doktorn. Det blir starten på en lång hitparad med hans egna låtar.

Magnus Uggla har alltid vårdat sitt varumärke som provokatör. Nu chockar han genom att vara trevlig. Försöker förvandla sig från att vara artist-Sveriges mest irriterande fästing till en krambjörn.

Visst är det trevligt att göra nummerrevy? Skämt modell 1950-talets Casino-revyer med Carl-Gustaf Lindstedt. Att låta Falkenbergsrevyn gästa med ett bra nummer och ha en imponerande vig akrobat. Det är vaudeville. Kabaret.

Uggla ska förstås jävlas också. Han har med sig två av de sämsta vulgära numren från showen han gjorde på Cirkus med Johan Rheborg och Johan Ulveson.

Fyndigt manus

Hanna Lindblad får sjunga ”Visa” som Vanna Rosenberg sjöng i Ugglas krogshow på 1990-talet.

Första akten är klassisk revy. I andra byter orkestern till rock, och allt pekar fram till den avslutande halvtimmeslånga musikalen Mamma Uggla som syr ihop många hits. Fyndigt och mycket underhållande manus av Henrik Dorsin. Även där briljerar Annika Andersson och Per Andersson, komiker som gör mycket bra.

Magnus Uggla är också en driven sammanhållare som skojar mycket med sig själv.

Allt slutar med ett briljant extranummer.

Trevligt. Uggla är provocerande trevlig. Tänka sig.