Svininfluensan skrämde Grint

NÖJE

Harry Potter-stjärnan berättar om dödssjukdomen för Nöjesbladet

1 av 3 | Foto: Foto: IAN WEST/AP
Svininfluensa är inget som skrämmer rutinerade trollkarlar. I går kramade Emma Watson och Daniel Radcliffe obekymrat om den numer friske Rupert Grint.

LONDON. I nya Harry Potter blir Rupert Grint sjuk av kärleksdryck.

I verkligheten fick han svininfluensa.

– Jag blev rädd, säger Rupert Grint, 20. Men sedan var det bara som vilken influensa som helst.

Rupert Grint, som spelar Harry Potters rödhårige bästis Ron, fick ställa in filmandet nyligen. Han blev sjuk. Det var svininfluensa.

– När jag fick beskedet blev jag rädd, säger Rupert Grint. Men det var ärligt talat inget särskilt. Jag fick lite ont i halsen och låg i sängen ett par dagar.

Nu är han frisk och filmar de två avslutande filmerna i serien.

– När vi är klara vill jag vara skådespelare med andra roller, säger Rupert Grint.

Beundrar de orädda

Även Daniel Radcliffe som fyller 20 om ett par veckor, tänker fortsätta med film och teater.

– Skådespelarna som jag beundrar är orädda. Jag hoppas jag också kan vara det och våga pröva saker även om man kan misslyckas.

Emma Watson, 19, som spelar Hermione, börjar på universitet i USA i höst.

– Men det betyder inte att jag ska sluta filma. Jag hoppas kunna göra både och, säger hon. Men jag ser fram emot att leva ett vanligt studentliv.

De säger alla att de lär sakna Potter-livet när serien är färdig. Men att det också ska bli spännande att göra annat.

Quidditch gör ont

Radcliffe kommer inte att sakna sporten quidditch.

– Jag vet inte vad som varit höjdpunkterna under de nio åren som Harry Potter. De har varit många. Men jag vet vad som är minst roligt. Quidditch. Det bästa med de två sista filmerna är att jag inte behöver spela quidditch. Det gör så ont att filma, säger stjärnan.

I nya ”Harry Potter och halvblodsprinsen” handlar det mycket om kärlek och svartsjuka. Harry Potter får många kvinnliga beundrare på Hogwarts på grund av sin berömmelse.

Radcliffe i kallingarna

Daniel Radcliffe borde få ännu fler?

– Jag vet inte. Vi får se. Det är klart att det är många flickor som skriker när jag går på premiärer i Tokyo och så. Men det är ett annat jag de skriker efter. Det är inte den Daniel Radcliffe som sitter hemma i kalsongerna och tittar på cricket i åtta timmar och äter pasta. Vi får se om någon skriker efter det jaget.