Kishti lever i celibat

Av: Ylva Niklasson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Dejtingsvängen har blivit psykopatisk i Sverige”

Kishti Tomita blev singel efter att ha skilt sig 2007. Hon provade på att dejta några olika män men kände sig respektlöst behandlad. ”Jag har råkat ut för män som vill visa upp mig för sina vänner, synas med mig på stan och ännu värre saker – män som tänkte strategiskt, medan jag tänkte kärlek”, berättar hon.
Foto: Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
Kishti Tomita blev singel efter att ha skilt sig 2007. Hon provade på att dejta några olika män men kände sig respektlöst behandlad. ”Jag har råkat ut för män som vill visa upp mig för sina vänner, synas med mig på stan och ännu värre saker – män som tänkte strategiskt, medan jag tänkte kärlek”, berättar hon.

Kishti Tomita lever i celibat sedan ett år.

Som nybliven singel blev hon utnyttjad och sårad, skrämd av respektlösheten hon möttes av.

– Jag är helt chockad, dejtingsvängen har blivit psykopatisk i Sverige, säger hon.

När Kishti Tomita, 45, blev singel efter åtta års äktenskap kastade hon sig ut i dejtingvärlden full av nyfikenhet och energi. Om detta berättar hon i sin nya bok ”Fina flickor är inte högljudda”. Men det blev inte så passionerat som hon hade tänkt sig.

– Jag är helt chockad, dejtingsvängen har blivit psykopatisk i Sverige. Det finns en hårdhet som skrämmer mig. Folk njuter av att låta andra våndas genom att spela spel och inte ringa och inte hålla avtal. Jag har en helt annan syn på kärlek och relationer, säger hon.

”Har blivit utnyttjad”

Det var sommaren 2007 som Kishti och den japanske aikidomästaren Takeji Tomita, 67, flyttade isär. Det första året dejtade hon några olika män, men blev respektlöst behandlad.

– Som offentlig person har jag blivit utnyttjad av folk som vill surfa på mitt kändisskap. Det är naturligt att man hjälper varandra att nå sina mål, men jag har råkat ut för män som vill visa upp mig för sina vänner, synas med mig på stan och ännu värre saker – män som tänkte strategiskt, medan jag tänkte kärlek.

Kishti blev sårad och slutade dejta helt.

– Det tog många rundor och jag hann göra mig illa flera gånger. Nu vill jag inte såras mer, därför har jag dragit mig tillbaka och lever i celibat sedan ett år. Det är ett fridfullt beslut. Jag blev tvungen att backa för att inte förstöra min tro på kärlek.

Brutit en nära vänskap

Hur mår du i dag?

– Jag har stött på människor som tror att jag är tåligare för att jag är kändis. Som tycker att jag ska vara tacksam för att jag är framgångsrik, snygg och känd – som om jag kräver för mycket som kräver äkta kärlek också. Jag har nyligen brutit upp en nära vänskap på grund av den inställningen.

Vill du träffa en ny man?

– Jag vill absolut träffa någon. Jag tror på relationer och kärlek, men just nu sitter jag i lärobänken och betraktar på håll. Jag gick ut i singellivet med öppet hjärta och en naiv tro på kärleksfullt dejtande, det var en kalldusch att se hur känslokallt det var.

Kommer du att våga dejta igen?

– Jag är väldigt försiktig för första gången i mitt liv. Jag är riktigt misstänksam mot folks intentioner. Det ligger inte i min natur att vara sådan, men jag har skadats av nitarna jag har gått på. Min strategi är att vänta tills det dyker upp någon som jag verkligen känner att jag kan lita på.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN