Skambud på Timells hus

avMalin Pettersson

NÖJE

Spekulanterna prutade 1,5 miljoner på drömbygget

Foto: Svensk fastighetsförmedling, Henry Lundholm
”Äntligen hemma”-gänget har i 40 veckor renoverat villan som nu är till salu för 12 miljoner kronor. Trots att hundratals spekulanter dök upp på visningen och 35 000 har kollat på annonsen på internet är det bara två som har lagt bud – på 1,5 miljoner under utgångspriset. Martin Timell är besviken över att inte fler har bjudit på huset – samtidigt är han kritisk till priset. ”Jag har själv inte råd”, säger han.

Hundratals spekulanter  – men bara två bud.

Nu kan ”Äntligen hemma”-huset tvingas

säljas för 1,5 miljoner under utgångspriset.

– Det känns jättetråkigt. Jag trodde att det skulle komma fler bud, säger Martin Timell.

Så här såg villan från 1920-talet ut innan ”Äntligen hemma” tog sig an den. ”Vi har bytt ut varenda planka”, säger Timell.

I kväll sänds säsongens sista avsnitt av ”Äntligen hemma” i TV4. Men huset som renoverats i programmet står utan ägare.

– Det känns såklart synd. Det hade varit härligt om någon köpt det, men det kommer, säger Martin Timell.

För snart ett år sedan köpte TV4 med Martin Timell i spetsen den gamla villan på Lidingö och för två veckor sedan var det visning.

Trots det höga utgångspriset på drygt 12 miljoner kronor var intresset rekordstort.

”Trodde på fler bud”

Hundratals spekulanter kom och tittade på villan och över 35 000 klickade på annonsen på nätet.

Men buden uteblev.

I tisdags kom det första budet på 10 250 000 kronor, i fredags ett andra – nu på 10 500 000 kronor. Sedan var det stopp.

– Oj, vad få bud. Vad trist, jag trodde att det skulle komma fler men det är marknaden som bestämmer. Många var nog inga verkliga spekulanter. Men egentligen bryr jag mig inte vad slutbudet blir så länge köparna är nöjda, säger Martin Timell.

Nöjesbladet har tidigare skrivit om huset från 1920-talet som renoverats från grunden av TV4:s ”Äntligen hemma”-gäng. Projektet är kanalens största byggprojekt någonsin och tog 40 veckor att få färdigt.

När Nöjesbladet då pratade med Martin Timell tyckte han själv att utgångspriset på 12 miljoner var väl högt.

– Det är mycket pengar. Jag har själv inte råd att köpa huset. Men vi har bytt ut varenda planka och resultatet är fantastiskt, säger Martin Timell.

”Värt mycket mer”

Mäklaren Tina Stening tycker att det är tråkigt att de har fått så få bud men är samtidigt inte förvånad.

– Det kommer nog att komma fler bud. Men det är mycket pengar så man måste nästan ha något eget att sälja för att ha råd, säger Tina Stening.

Du tycker inte att ni la utgångspriset lite väl högt?

– Nej, när man gör en värdering tittar vi på läget. Det ligger i linje med det som man ska få. Egentligen är huset värt mycket mer pengar så det är en bra affär. Jag hoppas att vi kan avsluta snarast, säger hon.