Pernilla Wahlgren 50 år – här är stunderna vi minns

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard / AFTONBLADET / 85392
Pernilla Wahlgren.
NÖJE

Ingmar Bergman, Melodifestivalen och en egen tv-serie.

Pernilla Wahlgren har hunnit med det mesta i sin över 40 år långa karriär.

Här är sju höjdpunkter.

Fanny och Alexander (1982)

Pernilla Wahlgren är en i den exklusiva skara svenska skådespelare som kan stoltsera med en roll i en Ingmar Bergman-film. I ”Fanny och Alexander” spelar en 15-årig Pernilla ett dött barn som inte fått ro i sin grav.

Picadilly circus (1985)

Låten kom bara på fjärde plats i Melodifestivalen, men blev trots det en megahit. Pernilla Wahlgren imponerade på svenska folket med sin falsett – och ”Picadilly circus” är fortfarande hennes kanske mest framgångsrika musiksläpp.

Släpper debutalbum (1985)

Efter succén i Melodifestivalen kom den naturliga uppföljningen: debutalbumet ”Pernilla Wahlgren”. I dag har hon släppt totalt sju stycken.

Nicke & Nilla (2001)

Tillsammans med sin bror Niclas Wahlgren bildade Pernilla duon Nicke & Nille och gjorde tv-program för barn. Programmen blev en succé och sändes i tre år. Duon släppte två skivor och åkte på turné.

Let your spirit fly (2013)

Pernilla teamade upp med artistkollegan Jan Johansen och tillsammans framförde de den smäktande balladen i Melodifestivalen. Låten kom på andra plats.

Wahlgrens värld (2016)

Med hjälp av sin alldeles egna realityserie slog hela familjen Wahlgren upp dörrarna till sitt hem – och bjöd på både lycka och sorg. Deras generösa sätt att dela med sig av sina känslor och bråk gick hem hos tittarna och nästa år sänds den tredje säsongen.

Lidingö-låten (2017)

När Lidingö stad skulle marknadsföras i höstas ryckte självklart Pernilla Wahlgren in. Hon sjöng in låten ”Det är här det händer” och videon, där Pernilla spelar fotboll och dansar på sin ö, blev en viral succé. I skrivande stund har den över 150 000 visningar på Youtube.

ARTIKELN HANDLAR OM