Asia Argento

Asia Argento anklagas för sexuella övergrepp

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Asia Argento, 42, anklagas för sexuella övergrepp mot en 17-årig pojke.

Enligt dokument som New York Times har tagit del av betalade skådespelaren och regissören 3,5 miljoner kronor för hans tystnad.

17-åringen och Argento träffades under en filminspelning 2004.

Övergreppen ska ha ägt rum i maj 2013 när Asia Argento var 38 år gammal och hennes motspelare Jimmy Bennett 17 och därmed minderårig.

Argento och Bennett träffades när de spelade mot varandra i filmen ”Hjärtat är bedrägligast av allt” 2004, men höll kontakten efteråt och träffades igen 2013. Enligt Jimmy Bennett ska Asia Argento då ha bjudit honom på alkohol, utfört oralsex och genomfört ett fullbordat samlag med honom.

Vid tillfället ska de också ha tagit bilder på sig själva tillsammans. New York Times har tagit del av bilden, som uppges föreställa Argento och Bennett i en säng.

Asia Argento har inte kommenterat uppgifterna.

Fick 3,5 miljoner

Enligt dokumenten som New York Times har tagit del av kontaktade Bennett, i dag 22, Argento i höstas. I oktober ska hans och Argentos advokat nått överenskommelsen att Argento skulle betala drygt 3,5 miljoner för att undvika en rättsprocess.

”Bennett kan teoretiskt sätt berätta om sina anklagelser mot dig. Men efter den här överenskommelsen kan han inte stämma dig för dem. Han kan heller inte posta bilden på er två”, skriver Jimmy Bennetts advokat i dokumenten enligt New York Times.

Berättade om våldtäkt

Asia Argento var en av de första kvinnorna som trädde fram och anklagade filmbolagsmogulen Harvey Weinstein för sexuella övergrepp och våldtäkt hösten 2017.

Efter hennes berättelse har ytterligare 70 kvinnor vittnat om Weinsteins övergrepp och maktmissbruk. Skådespelarna Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette, Cara Delevingne och Angelina Jolie är några av dem. Flera av anklagelserna har lett till åtal.

ANNONS EXTERN LÄNK

Basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder till bra pris hos Lindex här!

Lindex

Publisert:

LÄS VIDARE

Tre kändisar som skakar galler – så är deras liv bakom lås och bom

ÄMNEN I ARTIKELN

Asia Argento