Tv-psykiatriker mördad – sköts till döds

avJakob Meijer

Steven Pitt, känd psykiatriker, sköts till döds i torsdags, rapporterar TMZ.

Pitt, som bland annat jobbade med utredningen kring den sexåriga skönhetdrottningen JonBenet Ramseys död, blev 59 år.

Steven Pitt sköts till döds utanför sitt kontor i Phoenix på torsdagskvällen. Enligt vittnen ska de ha hört ett högljutt bråk varpå flera skott avlossats, skriver TMZ.

Polisen söker nu efter gärningsmannen och har även gått ut med en fantombild. De kan ännu inte säga huruvida bråket och skottlossningen, som vittnen påstår sig ha hört, kan kopplas till Pitts död.

1 av 2 | Foto: SPLASH NEWS
Steven Pitt, till höger, bredvid den misstänkte gärningsmannen.

Medverkat i flera tv-produktioner

Steven Pitt är ett välkänt namn i USA och har jobbat med flera stora mordutredningar. Han var bland annat involverad i polisutredningen kring mordet på den då sexåriga skönhetsdrottningen JonBenet Ramsay.

Under åren har han även synts i en rad dokumentärer och tv-program där han gett sin syn på fallet.

JonBenet Ramsey hittades mördad i sitt hem i Colorado 1996. Polisen har ännu inte lyckats lösa fallet. Enligt TMZ var Pitts teori att lösningen till flickans död fanns i det JonBenet ätit kort innan sin död. Hon ska ha fått i sig ananas. Men flickans mamma Patsy Ramsey hävdar att hon aldrig gett sin dotter någon frukt. Mammans fingeravtryck hittades dock på en fruktskål, vilket fått Pitt att tro att någon försöker mörklägga det som egentligen hänt.

Här är stjärnorna som lämnat oss 2018 01:13
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott