Nöje

Claes Malmberg drabbades av blodförgiftning

Av: 

Frida Söderlund

NÖJE

Akut till sjukhus

Claes Malmberg tvingades till akut sjukvård efter en blodförgiftning. Nu hotas finalen av Melodifestivalen.

– Det blev allvarligare än man kunnat tro, säger han till Nöjesbladet.

För två veckor sedan gick Claes Malmberg, 51, till final i Melodifestivalen med gruppen Ravaillacz och "En riktig jävla schlager". Men redan då, under deltävlingen i Skellefteå, var immunförsvaret inte som det skulle. Och förra fredagen drabbades Malmberg av en allvarlig blodförgiftning och tvingades till akut sjukvård.

– Jag hade jättehög feber och frossa. Jag tyckte själv att jag skulle ligga kvar hemma men jag pratade med vänner som är läkare som tyckte att jag skulle köras in. Så min fru tvingade mig till akuten, säger han till Nöjesbladet.

– Det var tur att jag åkte in till sjukhuset, annars är det jättefarligt och man kan dö av det där.
Det blev allvarligare än man kunnat tro

Claes Malmberg blev kvar på sjukhuset i tre dagar. Febern visade över fyrtio grader och han fick penicillin via dropp. I tisdags fick han komma hem igen.

– Det var väldigt besvärligt. Men den krisen är över nu, även om jag inte är så pigg just nu. Jag är uppe och går ibland, men är liggande, säger han. Malmbeg väntar på att penicillinet ska börja verka, men till dess är det vila som gäller.

Ställer in föreställningar

Han har ställt in föreställningar av uppsättningen "Ladykillers" och ser osäkert på uppladdningen inför Melodifestivalen.

– Jag är inte så pigg just nu. Det är som det är, jag tar en dag i taget. Det blir bättre och bättre men det handlar om att hinna bli färdig i tid, säger han.

– Men just nu känns det sådär. Schlagern är det jag tänker på mest, men som det är nu vet jag inte hur det ska gå. Jag får avvakta och se vad som händer. Ambitionen är att jag ska kunna vara med i helgen, men jag tar min hälsa först.

Malmberg är tacksam till den svenska sjukvården.

– Jag fick bra sjukvård. Jag kunde ha varit på en värre plats i en sämre del av världen. Jag känner mig väldigt privilegierad, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarens trender hos Åhléns - handla kläder, skor och väskor här.

Åhlens

Publisert: