Mode

Högsäsong för brudklänningar - mest sökt på Blocket

Av: 

Arna Sunje

NÖJE

Bröllopssäsongen närmar sig. Våren och sommaren är den tid då de flesta väljer att gifta sig och när det gäller val av klänningen pekar trenden åt vintage, i alla fall på Blocket.

Antalet sökningar på ordet "brudklänning" på sälj- och köpsajten har ökat nu under våren och enligt Linnea Aguero, pressansvarig på Blocket, finns det flera anledningar till det.

Bra för plånboken att köpa begagnad klänning som oftast är försiktigt använd bara en gång tidigare. Foto: Thinkstock

– Först och främst rör vi ju oss mot högsäsong för bröllop. Enligt en nyligen genomförd Sifo-undersökning visar det sig att var fjärde 70- och 80-talist sonderar Blocket innan de väljer att köpa nytt. Vilket innebär att de brudar som provat ut klänningar i butik nu tittar på vår sajt om klänningar av samma märke finns till salu för en billigare penning.

"Bra för plånboken"

Vintagemodet är en väldigt stark trend just nu, vilket också lockar blivande brudar att surfa efter annonser på Blocket. Att "vintage" är det näst vanligaste sökordet är talande för detta, enligt Linda Aguero.

– Ett bra tips för alla de brudar som har letat i garderoben hos mamma eller far- och morföräldrar men inte hittat rätt storlek, är att sälja det på Blocket och på så vis få pengar till att köpa något som passar, säger hon.

Enligt henne finns det många fördelar med att köpa en begagnad brudklänning.

– Dels är det väldigt bra för plånboken att köpa en begagnad klänning, som oftast är försiktigt använd bara en gång tidigare eller till och med helt oanvänd, dels bidrar det till miljömedvetandet som är på uppsving hos oss alla. Giftermål handlar inte bara om livet med ens käresta utan kanske också om att skaffa barn. Tanken på framtiden gör att man påminns om att leva mer klimatsmart. Kläder är som bekant en miljöbov.

Två starka brudtrender

Nina Johansson, Sofis modes expert, förklarar varför vintage är hett just nu.

– Det går två starka trender samtidigt i det här. Till att börja med har vi den långsiktga trenden som egentligen handlar mer om vårt sätt att leva. Allt fler förstår att det inte är hållbart att köpa nytt hela tiden och då kanske särskilt när man vet att man bara kommer använda det där specifika plagget en gång. Den andra trenden är spetsen, som man kan hitta så vacker i äldre plagg. Spets har varit stort under senare år och förra sommaren boomade det totalt med vit spets i alla typer av plagg, den trenden håller i sig även denna sommar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode