Trendrapport från Modeveckan!

NÖJE

Karolina Skande sammanfattar de hetaste trenderna

1 av 18

Med modeveckan i backspegeln är det dags att summera de hetaste trenderna från den gångna veckan. Här kommer tipsen på trenderna som du kan haka på med en gång och som kommer vara heta våren/sommaren 2008.

Powerpumpsen

Smala klackar och spetsiga tår är åter att vänta. De grova klossklackarnas dagar är räknade. De hederliga businesspumpsen från 80-talet var utan tvekan den hetaste skon under modeveckan!

Rakt långt hår

Efter en lång period av korta pager är det återigen dags att låta håret växa. Långt hår känns fräscht och naturligt inför våren 2008. Gärna spikrakt, men det visades också naturligt vågigt och lite krusigt på catwalken.

Mormorsstrumpor

I höst är strumporna uppdragna över knäna och i vår hasas de ner i skorna. Carin Wester och Nygårdsanna valde båda att styla sina visningar med ljusa nerhasade mormorsstrumpor.

Skinnshortsen

Ingen har väl missat att skinnkjolen är grejen hösten 2007? Skinnet hänger kvar men i vår byts läderkjolen ut mot skinnshortsen. Dagmar visade de absolut snyggaste!

Afrikainfluenser

Carin Wester, Acne och Hope inspirerades alla av Afrika. Bäst blir det om du satsar på subtila detaljer och afrikanska mönster.

Modellfokus

Med Irina Lazareanu och Lily Cole på plats under modeveckan fick de glamorösa modellerna nästan lika mycket uppmärksamhet som kollektionerna. Kommer modellerna att återfå samma stjärnglans som de hade under 90-talet?

Couturetekniker

Teknikerna bli bara mer och mer avancerade. Helena Hörstedt och Fifth Avenue Shoe Repair visade kläder som nästan tangerade couturenivå.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode