Så får du snyggaste vinterskinnet

Av: Sofi Fahrman

Publicerad:
Uppdaterad:

Sofi testar "Madonna-behandlingen"

1 av 4

Hur gör egentligen stjärnorna för att hålla sig så snygga? Jag testade ”Madonnabehandlingen” – en syrebehandling för ansiktet – och fick mig en pratstund med Jennie Stenström, hud- och spaterapeut på Sergel Spa och fitness. En vacker hy behöver mycket fukt för att må bra och stråla. Här får du knepen som gör dig gnistrande snygg i vinter.

Berätta om Oxygen intraceuticals-behandlingen.

– Den reducerar rynkor utan nålar och smärta. Man slussar ner ett serum som innehåller antioxidanter (A-, E- och C-vitamin, hyaluronsyra och grönt te) med hjälp av tryck från en syre-maskin. Antioxidanterna i serumet bryter ner de fria radikaler som får våra hudceller att brytas ner. Serumet hjälper till att bygga upp nya celler.

Varför är den här behandlingen så bra?

– På bara 30 minuters behandling ser och känner man resultat. Huden blir omedelbart återfuktad, torrhetslinjer reduceras, huden blir spänstigare och återfår sin fräschör och lyster. Behandlingen passar för oss nordbor med vår fuktfattiga hud – den stärker cellerna och binder fukt. Behandlingarna reducerar även uppkomsten av nya linjer och rynkor och gör att du ser yngre ut.

Vad ser man för resultat?

– Spänstigare och fastare hud, jämnare hudton. Huden ser och känns fräschare.

Varför kallas den Madonna-behandlingen?

– Oxygen intraceuticals använder sig av Madonnas ansikte och namn för att hon själv har fyra maskiner – en i vardera hem samt alltid med sig en på varje resa.

Var startade trenden med syrebehandlingar?

– Det började med en studie i Australien där man forskade med syret i tryckkammare på dykare. Syret påvisade
positiva resultat på huden. De som hade torr hud, eksem, rosacea, acne och känslig hud i allmänhet upplevde positiva effekter. Forskare utvecklade sedan denna maskin som är till för oss terapeuter för att kunna hjälpa andra.

Vad kostar en behandling?

– En 40 minuters behandling hos oss kostar 1 150 kronor och en kur på sex gånger samt produkter för hemmavård 6 875 kronor.

Hur tycker du att man ska ta hand om sin hud under vintern?

– Byt ut din vår- eller sommarkräm mot en rikare ansikts-kräm som skyddar mot kylan. Tvätta inte ansiktet med vatten på morgonen, utan använd bara ansiktsvatten. Lägg en fuktgivande ansiktsmask en eller två gånger i veckan.

Jag testade den här behandlingen första gången för ett år sedan i New York. Nu finns den äntligen i Sverige. Eftersom jag inte har så mycket rynkor blev resultatet inte så synligt som väntat. Däremot kändes huden uppstramad och ordentligt återfuktad.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN