Vad hände sen?

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-17

De kom, sågs, segrade - och försvann...

Dessa praktfulla dagsländor fladdrade in i våra liv och flög sedan i väg, lika fort som de kommit.

”Boys” blev Sabrinas enda hit.

De dyker upp från ingenstans, tar oss med storm, och vi låter oss svepas med fastän vi vet att det aldrig kommer att hålla. Vi låter dem besudla oss och sedan vinkar vi, utan större saknad, adjö när de försvinner lika snabbt som de kom. Och det är nu på sommaren vi är mest beredvilliga att låta oss förföras. Hormonerna stänker liksom badvattnet på de soliga stränderna, de grumlar synen och får vår smak att förändras. Vi börjar gilla saker vi aldrig skulle gått igång på i vintermörkret.

One-hit-wonders är som one-night-stands. Man lär sig snabbt att se vilka som har potential till ett stabilt förhållande, och vilka som bara är lättsam underhållning för stunden. Det är däremot inte så kul att vara ett one-hit-wonder, eller ett one-night-stand, om man själv räknat med att bli en ständig närvaro.

Men Mc Hammer, Vanilla Ice, Paradisio och alla ni andra, känn er inte bortglömda. Ni kommer alltid att ha en särskild plats i våra hjärtan. Vi var kanske inte menade att leva tillsammans, men den där omvälvande, skamliga njutningen av framtidslös dunka-dunka kommer alltid att väcka ljuva minnen.

Sabrina: Prisas för sin nya karriär

Vanilla Ice: Var med i brittiska ”Farmen”

Linda Perry: Skriver hits

MC Hammer: Har sadlat om till pastor

Lady Miss Kier: Skuldsatt

Mats Strandberg