Är Kungen av Södern rädd för någon?

NÖJE

Aftonbladets krönikör om gripandet av T.I.

I lördags greps T.I. i hemstaden Atlanta och sitter i skrivande stund i häktet. FBI hävdar att rapstjärnan gett sin livvakt 12 000 dollar för att köpa tre maskingevär, en pistol och två ljuddämpare tidigare i veckan. Vapen som T.I. inte får äga eftersom han är tidigare dömd. Efter husrannsakan hittades även en mindre arsenal i hans sovrumsgarderob.

Varför sabba för sig själv på ett så korkat sätt när man står på toppen av sin karriär? Och maskingevär, herregud! Planerade han att starta krig eller? Är Kungen av Södern rädd för någon? Blev han vapengalen under inspelningen av filmen ”American gangster”? Kanske är T.I. själv helt oskyldig men omger sig med skumma människor? Frågorna hopar sig och det lär väl dröja innan man får några svar. Jag hoppas att han inte betett sig som en idiot och slipper skaka galler.

På tal om tvivelaktiga handlingar i musikvärlden, läs Jan Gradvalls utmärkta artikel i senaste numret av Elle. Där avhandlas pojkbandens historia och giriga managers som alltid skinnade sina gossar, vare sig de hette Take that, NKOTB eller ’N Sync.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jenny Seth