”Katrin är helt vansinnig"

NÖJE

Läs hela chattet med Alex Schulman

52 procent av läsarna tyckte att Alex Schulman gjorde rätt som slutade blogga. Men han blir saknad.

”Nu är det knappt någon mening att ha internet” skrev en läsare.

Läs hela chattet där Alex avslöjar hur hans fru Katrin reagerade på bloggstoppet.

Foto: Alex Schulman.

Alex Schulman säger: Hej! Då kör vi.
Eric säger: Hej Hej Alex! Vill bara skriva ett sista farväl - din drog har varit som en drog för mig, alltid funnits där. STORT lycka till i din framtida projekt. Jag älskar dig! Min fråga blir dock - vad har du för planer efter detta, vad gör du när du vaknar imorgon?
Alex Schulman säger: Jag och tack! Jag och brorsan sysslar med ett intressant projekt. vad det är får du snart veta. Dessutom har jag ju Aftonbladets möjligheter, och där håller vi också på med roliga saker. Det är bra att Vara Alex just nu.
Robin säger: Hej, jag undrar hur mycket tid totalt sett du tror att du har ägnat åt bloggskrivande?
Alex Schulman säger: Jag skulle tro att det tog en timme om dagen, effektiv tid. Men sen sitter man ju och fnular på bloggen i stort sett dygnet runt.
Nancy säger: Alltså, vem är du egentligen? någon kändis eller nått? Eftersom jag känner dig endast pga. dina blogg.. men är du känd för något annat? SVara gärna så jag slipper vara fundersam varje gång jag ser dig på aftonbladet.
Alex Schulman säger: Jag är en kändis eller nåt.
schildmeijer säger: tja alex. tror du att du någonsin kommer blogga igen? *kjam* *pöZZ* *naaw*
Alex Schulman säger: Nej, jag tror inte det. Men det finns andra uttryckssätt på Internet som är mycket intressanta...
Elin säger: Hej Alex! Läste på Katrins blogg att hon är väldigt upprörd över ditt beslut att sluta blogga. Hur reagerar du på det? I övrigt vill jag tacka för en otroligt bra blogg. Kommer sakna dig som bloggare, men anser samtidigt att du har gjort ett bra val. Lycka till!
Alex Schulman säger: Hon är helt vansinnig. Skrek på mig när jag berätta om mitt beslut i förra veckan. Det var roligt att se, det är inte oftahon blir så arg.
Jossan säger: Hej Alex/Världens bäste f.d bloggare! Var det p.g.a. det din mamma skrev (som du citerade i din blogg) som till sist fick dig att ta besultet att sluta blogga?
Alex Schulman säger: Nej, men det är klart att det bidrog. man ska komma ihåg att min mamma är en väldigt klok person. Men ytterst handlade det om att jag inte orkade längre.
rebecka säger: Tycker det är starkt att sluta så här på topp och tänka på din hälsa! Men vad kommer du sakna mest med bloggen? Har du skapat dig några riktiga ovänner pga den?
Alex Schulman säger: Jag kommer mest att sakna själva skrivandet. Att få sätta sig med en kopp kaffe och formulera sig, det älskade jag. Och det kommer jag också att fortsätta med, i annan form. Den enda riktiga ovän jag fått av bloggen är E-Type. Vi hälsar inte på varandra längre.
Danne säger: Du och Calle kanske kan börja med podradio, det skulle ju vara trevligt!
Alex Schulman säger: Bra idé! Den snor jag.
Tilda säger: Kommer din blogg finnas kvar uppe på webben så man kan läsa eller kommer hela allt tas bort?
Alex Schulman säger: Nej, den kommer att ligga kvar. Och så kanske den kommer ut som bok vad det lider, lite omarbetad och så.
maria säger: Hej Alex. Tack för den här tiden! Några tårar som föll när du skrev sista inlägget?
Alex Schulman säger: Nej, men det kändes fakiskt storslaget att göra det. När man vet att 250 000 människor läser an varje vecka så inser man att det kommer att uppstå en saknad.
Tyst Läsare säger: Jag började lyssna på dig på radio i Äntligen morgon och sen fortsatte jag med att läsa din blogg både på stureplan.se och aftonbladet.se. Det mesta med dig är riktigt roligt. Kombinerar man det med Adam Alsing så blir det ännu roligare. Har du nått mer på gång med honom? Ta gärna en heldag med honom på radion (gärna med Gry också), som Hans Wiklund gör ibland. DET skulle vara en succé!
Alex Schulman säger: Jag jobbade med Adam och gry varje dag i vintras. Men sen fick jag sparken därifrån. De sa att "det funkar bättre om du bara kommer in en gång i veckan..."
sus säger: Men nu kommer man ju inte att få se veckans outfit! Hur ska jag då veta hur man ska klä sig?
Alex Schulman säger: Gladpack! Det kommer starkt i vinter. Köp på dig gladpack utan helvete och bind runt din kropp.
Lookilike säger: Alex hjärta Carolina Gynning? ;)Ärligt nu!
Alex Schulman säger: Absolut. Näst efter min fru är hon den kvinna jag älskar mest av alla. hon är underbar.
säger: alexander, jag hoppas att du återkommer! Du har varit ljuset i vardagen när det mesta har vart mörkt! Min fråga är, när, med och var kommer du tillbaka?
Alex Schulman säger: Du ska inte behöva vänta länge, min vän. Och tro mig, du kommer inte missa när det sker.
Pelle säger: Hej, skulle du vilja vara gäst hos AIK Media på Råsunda på torsdag - UEFA-cupmatch?
Alex Schulman säger: Gärna! Mejla mig på [email protected]
. säger: först Calle, och nu är det tydligen din tur. Snart försvinner väl din frus blogg också. Nu är det knappt någon mening att ha internet.
Alex Schulman säger: Nej, och jag vet att de överväger att stänga ner Internet fullständigt. men det vore trist. Där finns ju fortfarande resume.se.
Patrik säger: Kan inte du och Calle skapa en tv-serie om er själva? Ungefär i det formatet som du hade på stureplan fast längre episoder.
Alex Schulman säger: Bra ide! Den snor jag.
Nestor säger: Du har ju ägnat dig åt att i din blogg kasta skit på andra, men som vi vet så har du mest lyckats skita ner dig själv. Hur skulle det vara att sprida glädje och vänlighet som omväxling? Kanske en del vänlighet och glädje då skulle träffa dig och förändra dig.
Alex Schulman säger: Jag tror att du har rätt. Och det var ju mycket på grund av den insikten som jag lade ner bloggen. Det är dags för en vänligare Alex nu. Fortfarande vass, men varmare.
johan säger: Tja kan inte ja få vara din polare?? Du verkar vara en sån kille man vill festa med..
Alex Schulman säger: Ska vi gå ut på lördag? Fördrink hemma hos mig vid 20.
säger: Tjena alex! Hur tar du reda på vilka kändisar som är "inne" och vilka som är "ute"? /Berka
Alex Schulman säger: Det är inget jag behöver ta reda på. Det är jag som bestämmer det.
Johanna säger: Hej Alex! Jag gillar verkligen din blogg och ditt sätt att reagera på allt ifrån ytligheter till större problem. Men jag har alltid undrat en sak: vad är din inställning till Stureplan och många av de stammisarna som ständigt visar sina nunor på diverse mingelsajter?
Alex Schulman säger: Jag avskyr dem innerligt. Särskilt de där fjantiga stekarna med sina frisyer och sina champganeflaskor. Vuxna människor som beter sig som barn.
DerekTheRaptor säger: Alex: Har du någon gång hävdat att "Schulman" är ett palindrom?
Alex Schulman säger: Det har kanske hänt, men det är inget som jag är stolt över och vill ogärna dryfta den frågan ytterligare.
Tess säger: Vilken persons blogg/dagbok läser du själv mest av? Kram
Alex Schulman säger: Min fru och Magnus Uggla har idag Sveriges två bästa bloggar!
Elin säger: Hej. tänkte först säga du är en gud på att skriva. Har du och katrin kommit fram till om ni ska ha barn? Lycka till i fortsättningen och hoppas att läsa mer ifrån dig!
Alex Schulman säger: Ja, hon ställer en del krav. bland annat att jag ska ta hand om barnet till 60 procent. Det har jag gått med på. Det känns spännande.
Erik säger: Härligt att du lyssnar till ditt hjärta. Gud välsingne dig! Funderar du på att lämna "mediasvängen" och göra något helt annat?
Alex Schulman säger: Nej, det gör jag inte. Jag har insett att jag kan bara en enda sak och det är att skriva. Tv-jobben gick ju åt helvete. Men i skrivandet känner jag ett helvetes självförtroende.
C-F-G säger: Hej där! Nu när du förmodligen avlägsnat cancerknölen "aftonblads-bloggare"..Kommer vi få se dina skarpaste sidor nu, som verkligen bevisar att du är ett geni?
Alex Schulman säger: Du talar om jongleringen? Det där med att jag kan hålla fem bollar i luften samtidigt. Jag vet inte, det var så länge sen jag höll på med det där.
Tania säger: Hej Alex! Har du ldrig varit orolig för att de som du har skrivut nedsättande om skulle ilskna till och klippa till dig ? :)
Alex Schulman säger: Jo! Men det har bara hänt en gång. Det var Bingo Rimér, som gav mig en riktig bitchslap så att jag flög tvärs över rummet.
Eva säger: Hej, jag läste din och Carolinas bok. Den var rolig och underhålande... väntar med spänning på en fortsättning.. har ni funderat nåt på det?
Alex Schulman säger: Vi får se. Just nu skriver jag på en roman om min pappa. Den tar upp all min kreativa bok-tid för tillfället.
KURDEN säger: Hej Du har blivit en del av mitt liv, det är en rutin att uppdatera din blogg 5-6ggr per dag. Hur ska jag gå vidare?//Kurden
Alex Schulman säger: Valium, långa promenader, varma bad, köp en hund, utbilda dig genom komvux, ät riktigt god mat, läs morgontidningarna varje dag, lyssna på P1, använd tandtråd.
klas säger: Har du någonsin fått ett mordhot?
Alex Schulman säger: Javisst, flera gånger. Bland annat från nån nynazist som ville ha ihjäl mig, juden.
danie säger: Hur är din polska efter ett par år med Katrin?
Alex Schulman säger: Jag kan några ord: basja. pomidor. jajeshka. kaviårek. Ja, det är väl allt.
Mait säger: Hej alex! vad var din absoluta höjdpunkt under dina månader som bloggare?
Alex Schulman säger: Jag har tyckt mycket om att göra "Dagens Outfit" och samtidigt ge en liten känga till de här modebloggarna som tror att allt kretsar kring dem själva och KLÄDER.
Marty75 säger: Stämmer det att du var Magnus Ugglas mentor när han skulle starta upp sin blogg?
Alex Schulman säger: Ja, det stämmer. Jag gav honom några goda råd om hur man lägger upp sin blogg optimalt. Men sen visade det sig ju snabbt att killen är ett geni och att han klarar sig utmärkt själv. Hans blogg är magnifik.
My säger: Får jag byta namn till My Schulman?
Alex Schulman säger: Fråga min fru. Jag tror inte det.
Varför är du så dryg? säger: Varför är du dryg?
Alex Schulman säger: Jag är inte så dryg.
säger: Tjena Alex, Angående krisen i Burma och Sveriges världsomvälvande protester genom att klä sig i rött. Jag tyckte din satir på saken var brilljant, står den riktiga Alex för dom inläggen eller bara bloggaren Alex?
Alex Schulman säger: Den riktiga Alex tyckte samma sak, men skulle aldrig dryfta något så känsligt. Blogg-Alex gjorde en poäng av att överdriva saken.
Prod säger: Vad ångrade du mest under din blogperiod?
Alex Schulman säger: EN grej jag skrev om Uffe Larsson. Hans hund hade dött, han tyckte att hunden var "en kanonhund". Jag tyckte det var löjligt att beskriva sin hund som en "kanonhund". Så säger man väl om bilar eller båtar. Jag har just köpt en båt. Den är grym, en riktig kanonbåt. Men inte om hundar. Men jag fick senare veta att Larsson hade tagit väldigt illa upp och då ångarde jag det djupt.
AlexLover säger: Är du mammas lilla pojke?
Alex Schulman säger: Absolut. Mammas lilla snedtandade pojke, som hon brukar säga.
fan säger: Visste du att du o Lisen Arnell (Ebba o Didrik) blev så paff efter din utnämning av henne som nummer 1 på innelistan i augusti, så att hon bytte ut sin bild på Facebook ;)
Alex Schulman säger: Nej. Varför bytte hon ut sin bild? Vad gav det? Jag förstår inte. Byter man ut sin bild när man får en utmärkelse?
shushu säger: Om du skulle beskriva den riktige Alex shulman med tre ord, vilka skulle det vara? alltså den riktige Alex o inte Blog Alex!
Alex Schulman säger: Känslig, generös och provocerande.
Nicklas säger: Hur går det med körkortet Alex? Vad skulle du välja för tjänstebil?
Alex Schulman säger: Jag skriver provet en andra gång om en vecka. Det går väl åt helvete, det med. Jag skulle välja en SAAB. Jag älskar SAABar. Helst gamla. Typ en SAAB 900.
}tja säger: Alex jag tycker att du är kvasi-intelektuell och jag hatar dig. Vad ska jag göra?
Alex Schulman säger: Ha ha. Det är första gången jag blivit beskriven som kvasi-intellektuell. De har kallat mig idiot, dåre och imbecill, men inte kvasiintellektuell.
Sivan säger: Vad gör du om exakt fem år?
Alex Schulman säger: Då sitter jag fet och ordensprydd i den Svenska Akademien och dricker sockerdricka tillsammans med en mycket åldrad men ändå värdig Horace Engdahl.
sophie säger: Hur mycket pengar skulle du vilja ha för att fortsätta blogga? Allt har ju ditt pris...
Alex Schulman säger: Jag skulle inte göra det för pengar. Jo, okej, får jag 50 spänn så kör jag.
helen säger: Hur går det med dejten som du utlovade med din kompis? Är lite nyfiken på en rapport om det.
Alex Schulman säger: Jo, det går bra! Han gick ut med en av tjejerna igår. Det gick tydligen bra, Jonas säger att de ska ses igen. Hoppas de blir ihop, då har den här bloggen åstadkommit nåt på riktigt.
bra där säger: tycker du inte de rätt nördigt att folk avgudar dig ? du skriver ju bara blogg ?
Alex Schulman säger: Nej, och jag tycker att du ska vara stolt över det. Du känner kärlek till en annan människa. Det är vackert och starkt.
lol säger: Hej Alex har du några tips till framtidens bloggare?
Alex Schulman säger: Jag säger som min första chefredaktör när han skickade mig på jobb: Skriv kort, helst inte alls.
Tobbe säger: Vad har du emot göteborg egentligen ?
Alex Schulman säger: Det luktar lite fisk där, gör det inte? Jag har svårt för fisk.
Salvador säger: Kommer du ihåg nån speciell kommentator på din blogg? eller var alla en grå massa?
Alex Schulman säger: Jag minns de som var nedsättande mot min pappa. De glömmer jag aldrig.
Moderator säger: Nu kommer den sista frågan.
Nicklas säger: Vad skulle du vilja dina "framtida" barn valde för yrkesinrikning?
Alex Schulman säger: Fotbollspelare. Tänk om de blir stjärnor i AIK, och där sitter jag, gamle gubben, på Östra läktaren och jublar när grabben min gör ett noll mot Djurgården och han springer ut mot långsidan och kastar slängkyssar till mig. Det vore...fint.
Moderator säger: Tack Alex Schulman! Och tack till alla som ville chatta - ni var så många att vi tyvärr inte hann med alla frågor.
Alex Schulman säger: TACK! Vi ses på nätet.

aftonbladet.se