Nöje

Golvar alla – med konfetti

NÖJE

Flaming Lips får publikhavet på Roskilde att bubbla

<4plus/>

The Flaming Lips

,

Bäst:

"Do You Realize.

Sämst:

När de röda ballongerna landar på marken, studsar de upp igen och blir små moln av droppande lera över publikhavet.

FALLER STEEN PÅ LÄPPEN Wayne Coyne i Flaming Lips surfar på publiken i en bubbla – bästa sortens show, tycker Håkan Steen.
FALLER STEEN PÅ LÄPPEN Wayne Coyne i Flaming Lips surfar på publiken i en bubbla – bästa sortens show, tycker Håkan Steen.

Det börjar med en stor, genomskinlig ballong över folkhavet. Med Wayne Coyne, sångare i Flaming Lips, inuti. Han kliver omkring, snubblar runt och lyfts vidare av publikens händer.

Sedan blåser Oklahoma-bandet på precis som de brukar, med konfetti, girlanger, rök, ballonger, uppblåsbara jultomtar och folk utklädda till superhjältar.

Det är indierockshow med extra allt och lite till, och jag har sett det rätt många gånger nu men sväljer det glatt igen.

Scenperson av rang

Självklart handlar det om att Flaming Lips är ett väldigt bra band även på skiva. Utan texternas vilda idéflöde och de celebrerande melodierna hade Flaming Lips scenpåhitt bara blivit spektakel.

Men nu har de med sig grandiosa låtar som ”Yoshimi battles the pink robots” och ”Do you realize?” och gör Stones ”Moonlight mile” fint som extranummer.

När Coyne leder allsången i den hårt Bush-bashande ”The yeah yeah yeah song” visar han dessutom att han skulle varit en scenperson av rang även utan effekter.

Så man tackar och bugar. Det är så här en festivalshow ska se ut.

Håkan Steen

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Nordic Nest – beställ här!

Nordic Nest

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje